Itt a vége: kizárták az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikót

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szocialisták elismerték, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt, ezért kizárták a pártból.

Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól

– olvasható az MSZP közleményében. Mint írták, a szocialisták közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza.

“Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására.

A szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet.” – tették hozzá.

Az előválasztás buktatta le a Momentumos Hajnal Miklóst

Az ellenzéki politikusok közül nem csak Bangóné végzettsége körül adódtak kérdőjelek az utóbbi időben. Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja közgazdászként hivatkozott magára, de kiderült, hogy nincs is diplomája, azóta már sajnálja a történteket.

Én magam is közgazdász vagyok, szóval tudnék itt a számokkal bűvészkedni”

– jelentette ki a HírTV Alinda című műsorában Hajnal Miklós 2017 januárjában, a háromszoros olimpiai bajnok edzővel, Kemény Dénessel folytatott tévévitájában. Később az előválasztás hivatalos weboldalára feltöltött dokumentumból kiderült:

Hajnal Miklós önéletrajza szerint nincs semmilyen felsőfokú végzettsége, így közgazdásznak sem nevezhetné magát.

Hajnal CV-jében egy idén elkezdett levelező jogász szak mellett „felfüggesztett” oxfordi tanulmányokról számolt be. Magyarán a momentumos politikus mindössze egy nemzetközi érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió forintért.

Előző sztori

Andorra is elfogadja a magyar védettségi igazolványt

Következő sztori

Az urivi hídfő hősei: áldozatok két óriási kalapácsfej közt