Így változik az életünk februártól

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dömötör Csaba Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán ismertette a februártól életbe lépő kormányintézkedéseket.

Az államtitkár elmondása szerint februártól sok olyan intézkedés lép életbe, melyeket a gazdaság erősödése tesz lehetővé. Ennek megfelelően:

  • Az átlagbér adószintjéig ebben a hónapban kapják vissza a családosok a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat. Ez mindkét szülő esetében igaz, amennyiben mindkettőjüknek van bejelentett munkaviszonya.
  • Ugyanebben a hónapban a teljes 13. havi nyugdíjat is kifizetik a rendes havi nyugdíj mellett. A postai kézbesítés február 9-én kezdődik meg, az átutalásokat pedig február 11-én kapják meg az arra jogosultak.
  • Az év eleje óta a 25 év alatti munkavállalóknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, ez átlagosan havi 40 ezer forint megtakarítást jelent a számukra. Februárban meg is kapják az első adómentes fizetést. A munkáltatóknak ezt automatikusan érvényesíteniük is kell
  • Érkezik az emelt minimálbér és az emelt szakmunkás minimálbér is,
  • valamint a benzinárstop mellett életbe lép az élelmiszerárstop is.

Frissítve!
Előző sztori

Elfogták a félig meztelen, összevert nő támadóját

Következő sztori

A Szedeák kiütötte Kecskemétet