Hétfőig marad még az ünnepi pompa Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már megszokhattuk, és talán a nagyvárosok zömének a lakói így vannak vele, hogy az ünnepi fényeket az önkormányzat nem szedi le egyből az ünnepek után. Idén egészen január 24-ig, azaz hétfőig gyönyörködhetünk még a 2021-es karácsony pompájában Szegeden.

Van, akinek a könyökén jön ki az ünnepi hangulat, mások egészen húsvétig tudnák nézni a karácsonyi díszkivilágítást a városban. Nem tudjuk, hogy ez jó hírnek számít-e, de

idén január 24-ig maradnak fent az adventi fények Szeged városában.

Ahogyan azt megszokhattuk, a Tisza Lajos körút fáin maradni fognak a fényfüzérek és a Belvárosi Híd oszlopain is.

A Délmagyar Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatójától megtudta: a díszkivilágítás mindenütt jól bírta a mostoha időjárást. A ráfagyott ónos eső sem okozott problémát a két ünnep között, pedig egész Szegeden nem kis fejtörést okoztak a kidőlt fák és leszakadt ágak.

Az ünnepi időszakban összesen 100 kilométernyi fényfüzér világított Szegeden. A 200 ezer LED-ből álló rendszer a fővárosi után a második legkiterjedtebb az egész országban – írja a lap.

Előző sztori

Megszökött a szegedi karanténból egy francia kézilabdázó

Következő sztori

Pop-up stúdiót nyithat Szegeden az IKEA