Illegális bevándorlás

Hajnali fogás: két embercsempész és négy csoport migráns

Hajnali fogás: két embercsempész és négy csoport migráns

2022. január 27., csütörtök
Hajnali fogás: két embercsempész és négy csoport migráns

Továbbra is mindennaposak az illegális bevándorlókkal szembeni intézkedések a déli határ mentén: ezúttal két embercsempész és négy csoportban, összesen 43 migráns akadt a hazánkat védő egyenruhások horgára.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény arról ad hírt, hogy a déli határvidéket védők tegnap késő éjszaka, illetve ma hajnalban számos illegális bevándorlót akadályoztak meg a továbbjutásban, továbbá embercsempészeket is sikeresen lefüleltek az éjszaka folyamán.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve tegnap, nem sokkal éjjel 11 óra után 12 határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén, majd éjfél, szintén a szegediek és az osztrákok közös munkájának köszönhetően újabb három csoportot tartóztattak fel Mórahalom külterületén - így összesen 43 migráns akadt horogra ma reggelig.

Fotó: police.hu

Az embercsempészek is pórul jártak

Szintén még tegnap késő este, tíz óra tájékán az M5-ös autópáyán, Domaszék külterületén ellenőriztek a Makói Rendőrkapitányság járőrei egy német rendszámú Renault Trafic típusú kistehergépkocsit. Ők a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályától kapták a fülest, ami kiderült, hogy helyes volt: az egyenruhások az ellenőrzés során gépkocsi rakterében 25 határsértőt találtak.

Még ma hajnali fél ötkor sem tudtak megpihenni a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei, ugyanis Pusztamérges külterületén újabb embercsempészt állítottak meg: egy magyar rendszámos Opel Movano típusú haszongépjármű rakterében további 13 határsértőt találtak - ők szír állampolgárnak vallották magukat.

Az ellenőrzések során sem a csoportban érkező, sem pedig a csempészek által szállított migránsok nem tudták személyazonosságukat igazolni, illetve azt sem, hogy jogszerűen tartózkodnak-e Magyarország területén.

A sofőröket az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol –őrizetbe vételük mellett – indult eljárás. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

via police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.