Hajnali fogás: két embercsempész és négy csoport migráns

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Továbbra is mindennaposak az illegális bevándorlókkal szembeni intézkedések a déli határ mentén: ezúttal két embercsempész és négy csoportban, összesen 43 migráns akadt a hazánkat védő egyenruhások horgára.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény arról ad hírt, hogy a déli határvidéket védők tegnap késő éjszaka, illetve ma hajnalban számos illegális bevándorlót akadályoztak meg a továbbjutásban, továbbá embercsempészeket is sikeresen lefüleltek az éjszaka folyamán.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve tegnap, nem sokkal éjjel 11 óra után 12 határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén, majd éjfél, szintén a szegediek és az osztrákok közös munkájának köszönhetően újabb három csoportot tartóztattak fel Mórahalom külterületén – így összesen 43 migráns akadt horogra ma reggelig.

Fotó: police.hu

Az embercsempészek is pórul jártak

Szintén még tegnap késő este, tíz óra tájékán az M5-ös autópáyán, Domaszék külterületén ellenőriztek a Makói Rendőrkapitányság járőrei egy német rendszámú Renault Trafic típusú kistehergépkocsit. Ők a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályától kapták a fülest, ami kiderült, hogy helyes volt: az egyenruhások az ellenőrzés során gépkocsi rakterében 25 határsértőt találtak.

Még ma hajnali fél ötkor sem tudtak megpihenni a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei, ugyanis Pusztamérges külterületén újabb embercsempészt állítottak meg: egy magyar rendszámos Opel Movano típusú haszongépjármű rakterében további 13 határsértőt találtak – ők szír állampolgárnak vallották magukat.

Az ellenőrzések során sem a csoportban érkező, sem pedig a csempészek által szállított migránsok nem tudták személyazonosságukat igazolni, illetve azt sem, hogy jogszerűen tartózkodnak-e Magyarország területén.

A sofőröket az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol –őrizetbe vételük mellett – indult eljárás. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

via police.hu

Előző sztori

Ne lepődjön meg, ha STOP táblát lát majd a szegedi üzletek bejáratán

Következő sztori

A Disney szerint Hófehérke nem lehet hófehér