Fegyverrel lőttek az embercsempészek autójára, másikkal menekültek tovább

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy premieres akciófilmbe is helyt állna az az eset, amelyben most a Szegedi Járási Ügyészség két ukrán, illetve egy román férfi letartóztatását indítványozta. A bűnösségükről a mai napon fognak dönteni.

A megalapozott gyanú szerint a két ukrán gyanúsított múlt szombat hajnalban Ruzsa külterületén egy magyar forgalmi rendszámú személygépkocsival közlekedett. Egy honvéd járőr igazoltatni akarta őket, azonban jelzése ellenére tovább hajtottak,

ezért a járőr a járműre több lövést is leadott.

Az elkövetők ezután mégis megálltak, majd a járműből menekülve átszálltak egy másik gépkocsiba, mellyel román társaik előfutóként, az illegális tevékenységük biztosítása érdekében a helyszínen tartózkodtak.

A nyomozó hatóság menekülésük ellenére rövid időn belül elfogta a négy elkövetőt, akiket előállított, majd őrizetbe vett.

Az intézkedés során az embercsempész járműből 7, magát szír állampolgárnak valló utas került elő, akik korábban ismeretlen személy segítségével, meg nem engedett módon lépték át a szerb-magyar országhatárt. Az illegális határátlépők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, és ezzel az őket szállító gyanúsítottak is tisztában voltak.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés ténye illetve veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Előző sztori

Nagyon nő az aktív fertőzöttek száma, de a kórházak nem telítődnek

Következő sztori

Két év alatt több mint 2 millió forinttal drágultak a használt autók