Balhé

Évek óta vezet jogsi nélkül a fiatalkorú srác, drogot is találtak nála

Évek óta vezet jogsi nélkül a fiatalkorú srác, drogot is találtak nála

2022. január 25., kedd
Évek óta vezet jogsi nélkül a fiatalkorú srác, drogot is találtak nála

Egészen extrém esetről adott hírt a Szegedi Járási Ügyészség, akik vádat emeltek azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki évek óta vezet személygépkocsit vezetői engedély hiányában - ráadásul legutóbb még drogot is találtak nála.

A 16 éves vádlottnak nincs jogosítványa, ennek ellenére vele szemben már több, mint két éve kisebb közlekedési szabálysértések miatt rendszeresen eljár a rendőrség. Legutóbb a tavaly márciusban tiltotta el a bíróság egy évre a közúti járművezetéstől, de ez - ahogyan a korábbi szankciók - semmilyen visszatartó erővel nem bírt.

Többször is igazoltatták

A fiút az eltiltás hatálya alatt 2021. július 16. és 17. napján is igazoltatták Szegeden a rendőrök, mindkét esetben ugyanazt az autót vezetve. Az utóbbi esetben az ellenőrzés során az is megállapítást nyert, hogy

a fiatalkorú kábítószert fogyasztott, valamint az autóból kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Az igazoltatások és eljárások ellenére két nap múlva a vádlottat a rendőrök ismételten igazoltatták autóvezetés közben. A vádlottal szemben a járási ügyészség az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.