Évek óta vezet jogsi nélkül a fiatalkorú srác, drogot is találtak nála

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egészen extrém esetről adott hírt a Szegedi Járási Ügyészség, akik vádat emeltek azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki évek óta vezet személygépkocsit vezetői engedély hiányában – ráadásul legutóbb még drogot is találtak nála.

A 16 éves vádlottnak nincs jogosítványa, ennek ellenére vele szemben már több, mint két éve kisebb közlekedési szabálysértések miatt rendszeresen eljár a rendőrség. Legutóbb a tavaly márciusban tiltotta el a bíróság egy évre a közúti járművezetéstől, de ez – ahogyan a korábbi szankciók –  semmilyen visszatartó erővel nem bírt.

Többször is igazoltatták

A fiút az eltiltás hatálya alatt 2021. július 16. és 17. napján is igazoltatták Szegeden a rendőrök, mindkét esetben ugyanazt az autót vezetve. Az utóbbi esetben az ellenőrzés során az is megállapítást nyert, hogy

a fiatalkorú kábítószert fogyasztott, valamint az autóból kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Az igazoltatások és eljárások ellenére két nap múlva a vádlottat a rendőrök ismételten igazoltatták autóvezetés közben. A vádlottal szemben a járási ügyészség az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

Előző sztori

Ma sem jár a tram-train

Következő sztori

Újabb tudományos elismerést zsebelt be Karikó Katalin és kutatótársa