Bérgyilkossággal fenyegette meg a rab a szegedi börtönőrt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ruházatátvizsgálás közben ütötte meg a vele szemben intézkedő börtönőrt, valamint bérgyilkossággal is megfenyegette.

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit tárgyaláson való részvétel miatt szállították 2019. szeptemberében Szegedre,  melynek során a szolgálatát teljesítő börtönőr át akarta vizsgálni a vádlott ruházatát. Ennek során a férfi nem akart együttműködni, becsmérlő kijelentéseket tett a sértettre, majd megfenyegette, hogy

bérgyilkost küld rá, megöleti a klánjával, pénzt tetet a szemére.

Mindezeket követően a vádlott kezeit felemelve támadó állásba állt, majd ököllel két alkalommal fejen akarta ütni a börtönőrt, akinek sikerült alkarral az ütéseket kivédenie, majd a férfit segítséggel földre kényszeríteni és megbilincselni. A börtönőrnek a támadás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A vádlott a sértettet erőszakkal és fenyegetéssel akadályozta a jogszerű eljárásában, amiért a járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja az erőszakos többszörös visszaeső férfit.

Vádiratában a bűnösség beismerése esetére 5 év 6 hónap fegyházbüntetés kiszabását indítványozták az előkészítő ülésen. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Az év madara 2022-ben a zöld küllő

Következő sztori

Háborog az ellenzék Márki-Zay Péter kijelentése miatt