Balhé

Bérgyilkossággal fenyegette meg a rab a szegedi börtönőrt

Bérgyilkossággal fenyegette meg a rab a szegedi börtönőrt

2022. január 3., hétfő
Bérgyilkossággal fenyegette meg a rab a szegedi börtönőrt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ruházatátvizsgálás közben ütötte meg a vele szemben intézkedő börtönőrt, valamint bérgyilkossággal is megfenyegette.

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfit tárgyaláson való részvétel miatt szállították 2019. szeptemberében Szegedre, melynek során a szolgálatát teljesítő börtönőr át akarta vizsgálni a vádlott ruházatát. Ennek során a férfi nem akart együttműködni, becsmérlő kijelentéseket tett a sértettre, majd megfenyegette, hogy

bérgyilkost küld rá, megöleti a klánjával, pénzt tetet a szemére.

Mindezeket követően a vádlott kezeit felemelve támadó állásba állt, majd ököllel két alkalommal fejen akarta ütni a börtönőrt, akinek sikerült alkarral az ütéseket kivédenie, majd a férfit segítséggel földre kényszeríteni és megbilincselni. A börtönőrnek a támadás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A vádlott a sértettet erőszakkal és fenyegetéssel akadályozta a jogszerű eljárásában, amiért a járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja az erőszakos többszörös visszaeső férfit.

Vádiratában a bűnösség beismerése esetére 5 év 6 hónap fegyházbüntetés kiszabását indítványozták az előkészítő ülésen. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.