Sport

Arsenal-veréssel zárta a törökországi edzőtábort a Szeged-Csanád GA

Arsenal-veréssel zárta a törökországi edzőtábort a Szeged-Csanád GA

2022. január 21., péntek
Arsenal-veréssel zárta a törökországi edzőtábort a Szeged-Csanád GA

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Germán és Pejovics góljaival hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az orosz első osztályú Arsenal Tula csapatát.

A Krilja Szovetov elleni edzőmérkőzés után ismét egy orosz együttes ellen gyakoroltak a kék-feketék a törökországi edzőtáborban. Az Arsenal Tula a tizenkettedik helyen telel a Premjer Ligában, a transfermarkt.com adatai szerint a keret értéke meghaladja a 21 millió eurót, ezzel legutóbbi ellenfélhez hasonlóan a második legértékesebb csapat lenne a magyar NB I-ben. A tulaiak három nappal ezelőtt 2-2-es döntetlent játszottak az NB I-es Kisvárdával.

Rögtön a mérkőzés elején vezetést szerezhetett volna a Szeged, amikor egy eredményes letámadás nyomán Horváth ziccerbe került, a kapus azonban hárítani tudott. A kihagyott lehetőség megbosszulta magát és egy szöglet utáni lecsorgó labdát Guliev nagy erővel jobb felsőbe bombázott. Molnár-Farkasnak esélye sem volt, ugyanis a játékszer irányt változtatott Pejovics lábán. 

A bekapott gól nem szegte kedvét a kék-feketéknek, meggyőző labdabirtoklási fölény mellett többször is eljutottak az ellenfél kapujáig. A félidő hajrájához érve Farkas ugratta kis Gajdost, akit a tizenhatoson belül buktattak. A jogosan megítélt büntetőt Germán a tőle megszokott magabiztossággal értékesítette. 

A fordulás után sem változott a játék képe. A Tisza-partiak domináltak, az oroszok elvétve, egy-egy kontratámadásból tudtak csak helyzetet teremteni, Pejovicsék azonban állták a sarat. Az utolsó negyedórában Kóródi, majd Gérczi előtt adódott tiszta lövőhelyzet, a kaput viszont nem találták el. 

A kilencvenedik percben – amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent – egy baloldali szöglet után Pejovics mindenkinél magasabbra emelkedve a hálóba bólintott, így fordított és nyert a Szeged-Csanád GA. 

https://www.youtube.com/watch?v=REeRgxIjFhM

Dragan Vukmir csapata egy hét múlva már bajnoki mérkőzésen lép pályára a III. Kerület otthonában.

Felkészülési mérkőzés
Szeged-Csanád GA - Arsenal Tula (orosz) 2-1 (1-1)
Belek, Kempinski Hotel edzőpálya (Törökország).
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas - Ódor, Temesvári, Pejovics, Bitó, Farkas, Kovács, Germán, Gajdos, Dobos, Horváth. Csere: Rodics - Debreceni, Kővári, Tóth G., Simon, Lippai, Murár, Daru, Dobronoky, Kóródi, Lestyán, Gréczi. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gól: Germán, Pejovics ill. Guliev.

Dragan Vukmir: – Tegnap két kemény edzésen vettek részt a játékosok, ezért változtattam a felálláson. Sok pozitívuma volt a mérkőzésnek: elégedett vagyok a hozzáállással és az eredménnyel is. Biztató volt a játékunk, igaz, van még min csiszolni. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.