Arsenal-veréssel zárta a törökországi edzőtábort a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Germán és Pejovics góljaival hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az orosz első osztályú Arsenal Tula csapatát.

A Krilja Szovetov elleni edzőmérkőzés után ismét egy orosz együttes ellen gyakoroltak a kék-feketék a törökországi edzőtáborban. Az Arsenal Tula a tizenkettedik helyen telel a Premjer Ligában, a transfermarkt.com adatai szerint a keret értéke meghaladja a 21 millió eurót, ezzel legutóbbi ellenfélhez hasonlóan a második legértékesebb csapat lenne a magyar NB I-ben. A tulaiak három nappal ezelőtt 2-2-es döntetlent játszottak az NB I-es Kisvárdával.

Rögtön a mérkőzés elején vezetést szerezhetett volna a Szeged, amikor egy eredményes letámadás nyomán Horváth ziccerbe került, a kapus azonban hárítani tudott. A kihagyott lehetőség megbosszulta magát és egy szöglet utáni lecsorgó labdát Guliev nagy erővel jobb felsőbe bombázott. Molnár-Farkasnak esélye sem volt, ugyanis a játékszer irányt változtatott Pejovics lábán. 

A bekapott gól nem szegte kedvét a kék-feketéknek, meggyőző labdabirtoklási fölény mellett többször is eljutottak az ellenfél kapujáig. A félidő hajrájához érve Farkas ugratta kis Gajdost, akit a tizenhatoson belül buktattak. A jogosan megítélt büntetőt Germán a tőle megszokott magabiztossággal értékesítette. 

A fordulás után sem változott a játék képe. A Tisza-partiak domináltak, az oroszok elvétve, egy-egy kontratámadásból tudtak csak helyzetet teremteni, Pejovicsék azonban állták a sarat. Az utolsó negyedórában Kóródi, majd Gérczi előtt adódott tiszta lövőhelyzet, a kaput viszont nem találták el. 

A kilencvenedik percben – amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent – egy baloldali szöglet után Pejovics mindenkinél magasabbra emelkedve a hálóba bólintott, így fordított és nyert a Szeged-Csanád GA. 

Dragan Vukmir csapata egy hét múlva már bajnoki mérkőzésen lép pályára a III. Kerület otthonában.

Felkészülési mérkőzés
Szeged-Csanád GA – Arsenal Tula (orosz) 2-1 (1-1)
Belek, Kempinski Hotel edzőpálya (Törökország).
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Pejovics, Bitó, Farkas, Kovács, Germán, Gajdos, Dobos, Horváth. Csere: Rodics – Debreceni, Kővári, Tóth G., Simon, Lippai, Murár, Daru, Dobronoky, Kóródi, Lestyán, Gréczi. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Gól: Germán, Pejovics ill. Guliev.

Dragan Vukmir: – Tegnap két kemény edzésen vettek részt a játékosok, ezért változtattam a felálláson. Sok pozitívuma volt a mérkőzésnek: elégedett vagyok a hozzáállással és az eredménnyel is. Biztató volt a játékunk, igaz, van még min csiszolni. 

Előző sztori

Közel 300 kilométert úszott a Tiszán egy jeladóval ellátott PET palack egy hét alatt

Következő sztori

Szerdán késeltek a Teréz utcában, egy nap alatt elfogták az elkövetőt