A hétvégén csak belépésre használható a röszkei határátkelő

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A belépés gyorsításáért szombaton és vasárnap ideiglenesen csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a Szerbiába tartók a röszkei autópálya-átkelőt vehetik igénybe – közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

A megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezeléséért szombaton és vasárnap reggel 7 órától este 7 óráig csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Az utazók a gyorsabb határátlépésért Szerbia felől választhatják a tompai és hercegszántói átkelőket is, amelyek 24 órás nyitvatartással működnek. Emellett ott vannak még a bácsalmási, bácsszentgyörgyi, tiszaszigeti, kübekházi közúti átkelők, ahol 7-től 19 óráig léphetnek át, illetve az ásotthalmi közúti határátkelőhely reggel 7-től este 10 óráig fogadja az utasokat.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Döbbenetes
Előző sztori

Nem tudja mi lesz! Indoklás nélkül pakolják utcára az 55 éves szakembert Szegeden!

Következő sztori

Folytatódnak a Pick Aréna és a Sportuszoda megvalósulását is elősegítő fejlesztések