23 migráns csempészésében működött közre két román férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészségi annak a két román férfinak, akik 23 illegális határátlépő csempészésében működtek közre.

A gyanú szerint a Belgiumban élő gyanúsítottak egy mikrobusszal érkeztek az országba, hogy migránsokat juttassanak Nyugat-Európába. A gépkocsit felváltva vezették, január 4-én éjjel Öttömösnél vettek fel 23, önmagukat afgánnak valló migránst. A gyanúsítottak megbízói juttatták át őket az országba.

Ezután indult volna el velük a két férfi Ausztria felé, de a rendőrök megakadályozták őket ebben és őrizetbe vették őket.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója tart a mai napon üléseket, telekommunikációs eszközzel.

A kiemelt kép illusztráció

Előző sztori

Alig használt WC csészét vittek a Nyitra utcai szelektív hulladékgyűjtő szigethez

Következő sztori

Rákölő fémvegyületeket állítottak elő Szegeden