Közélet

Végcél előtt a názáreti vándorok

Végcél előtt a názáreti vándorok

2021. december 24., péntek
Végcél előtt a názáreti vándorok

A Római Birodalom távoli provinciáján vagyunk. 2021 évet lépünk vissza az időben. Palesztina északi tartománya, Galilea kisvárosában, Názáretben él József, az ács és felesége, Mária. Útnak indultak napokkal ezelőtt, mert úgy szólt Augusztus császár parancsa, hogy a népszámlálás napjára köteles mindenki a szülővárosába hazatérni. Józseféknek is menniük kell az ősi városukba.

A nép körében évszázadok óta terjedő prófécia szerint abban az időben gyermek születik Betlehemben, „az uralom az ő vállán lesz”, és neveztetik majd „a békesség fejedelmének”. A császár tehát, hogy kifürkéssze, ki lesz a számára veszélyt jelentő titokzatos nagyobb hatalom, népszámlálás ürügyén parancsol mindenkit haza a saját városába.

A két vándor megy, nehéz tereppel küzd, elöl József, a szamarát vezeti, a csacsi hátán a várandós Mária. Megjárták Galilea dombjait, aztán Szamária, majd Júdea hegyeit, már közel a végcél, a Jeruzsálemhez közeli Betlehem-Efrata. Nem sok idő kell már, hogy megérkezzenek. És eljön majd az az éjszaka… amiről Caravaggio festménye szól szavak nélkül is tán a legbeszédesebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.