Végcél előtt a názáreti vándorok

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Római Birodalom távoli provinciáján vagyunk. 2021 évet lépünk vissza az időben. Palesztina északi tartománya, Galilea kisvárosában, Názáretben él József, az ács és felesége, Mária. Útnak indultak napokkal ezelőtt, mert úgy szólt Augusztus császár parancsa, hogy a népszámlálás napjára köteles mindenki a szülővárosába hazatérni. Józseféknek is menniük kell az ősi városukba.

A nép körében évszázadok óta terjedő prófécia szerint abban az időben gyermek születik Betlehemben, „az uralom az ő vállán lesz”, és neveztetik majd „a békesség fejedelmének”. A császár tehát, hogy kifürkéssze, ki lesz a számára veszélyt jelentő titokzatos nagyobb hatalom, népszámlálás ürügyén parancsol mindenkit haza a saját városába.

A két vándor megy, nehéz tereppel küzd, elöl József, a szamarát vezeti, a csacsi hátán a várandós Mária. Megjárták Galilea dombjait, aztán Szamária, majd Júdea hegyeit, már közel a végcél, a Jeruzsálemhez közeli Betlehem-Efrata. Nem sok idő kell már, hogy megérkezzenek. És eljön majd az az éjszaka… amiről Caravaggio festménye szól szavak nélkül is tán a legbeszédesebben.

Előző sztori

Újabb 46 omikronos esetet regisztráltak Magyarországon

Következő sztori

Boldog karácsonyt, Szeged!