Továbbra is 200 felett a koronavírusban elhunytak száma

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a hétvége óta nem emelkedett a napi új fertőzöttek száma tízezer fölé, aminek örülhetünk, továbbra is sokan halnak meg koronavírusos megbetegedés következtében. Az omikron variáns megjelenése azonban a szakértők szerint talán a vírus végét jelentheti, de ezt még korai lenne kijelenteni. Tegnap Boldogkői Zsolt nyilatkozott nekünk arról, hogy a közelgő ünnepek hogyan kedveznek a vírus terjedésének.

Még pár nap hátra van a meghosszabbított Oltási Akcióból, így akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között. Az akció kezdete óta összesen 1 millió 262 ezren vettek fel oltást, közülük 1 millió 30 ezren a megerősítő harmadikat, 147 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. 

Szegeden tegnap 329 új esetet regisztráltak, a kormányzati koronavírus tájékoztató portál szerint pedig országszerte:

  • 7310 új fertőzöttet igazoltak,
  • és elhunyt 215 többségében idős, krónikus beteg
  • 955 248-en győzték le eddig a vírust,
  • az aktív fertőzöttek száma pedig 184 527 fő
  • jelenleg 7119 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 579-en vannak lélegeztetőgépen. 
Előző sztori

Bosszúból felakasztotta ismerősét, 8 évre ítélte a Szegedi Ítélőtábla

Következő sztori

Mihálffy Bélának drukkol a Mindenki Szegedért Mozgalom, de Szabó kérése nem talált nyitott fülekre Bartók Csabát illetően!