Szegedre is érkezik a Betlehemi Békeláng

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton, a 18 órai kezdetű szentmise keretében érkezik a Székesegyházba a Betlehemi Békeláng, melyet egy félórás zenélés követ.

A Békeláng megérkezése és a szentmise után az érdeklődők 19 órától az Eleven Tűz zenekarral vehetnek részt közös éneklésben, gitározásban. Továbbá ugyenezen a napon egy lelki ösvényt is végigjárhatunk a történelmi belvárosban.

A lángot haza is vihetjük magunkkal a Domból, a karácsonyig tartó szentmisék előtt és után.

A „Betlehemi Láng” kezdeményezése 1986-ban az osztrák fővárosból indult. Évről évre egy-egy gyermek elindul Ausztriából Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén épült templomban található örökmécsesből lángot vegyen. Ezt azután az osztrák televízió és légitársaság segítségével Bécsbe szállítják, ahol az Osztrák Cserkészszövetség által szervezett ökumenikus istentiszteleten veszik át a környező országok cserkészei. Ők azután saját országukba szállítják.

A Magyarországra szánt lángot idén is – a tavalyi évhez hasonlóan –, a járványhelyzet miatt, a burgenlandi cserkészek adták át az osztrák-magyar határon, Hegyeshalomnál.

Előző sztori

Év végéig kitölthető a családi adóvisszatérítéshez szükséges nyilatkozat

Következő sztori

Az Országgyűlés meghosszabbította a veszélyhelyzetet