Szegedi Aldiban is kapható volt a daganatos megbetegedést okozható jégkrém

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Néhány hete arról írtunk, hogy az Auchan áruházlánc visszahívott egy saját márkás mirelit gombát, amibe mérgező darabok is kerülhettek. Ezúttal viszont az Aldi hibázott egy nagyot: az egyik jégkrémükben etilén-oxid nyomait fedezték fel a minőségellenőrzés során, ezért azonnal visszahívták a terméket.

Kép: Aldi

Az áruházlánc közleménye szerint a citromízű Grandessa Sorbet jégkrém 1 000 ml-es kiszerelése, melynek lejárati ideje 2022.06.30. azonnali visszahívásra került az üzletekből, ugyanis a minőségellenőrzés során abban etilén-oxidot mutattak ki kis mennyiségben. Felhívják a figyelmet arra, hogy csak az utóbb említett lejárati idővel rendelkező terméknél áll fenn a szennyezettség és kérik, hogy

a terméket senki ne fogyassza el.

Mint írják, a jégkrém rövidtávú fogyasztása nem jár különösebb kockázattal, de az etilén-oxid nevű szennyező anyag hosszútávú, rendszeres fogyasztása megnöveli a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

A terméket bármelyik hazai áruházban visszaveszik a dolgozók a vásárlást igazoló blokk hiányában is.

Előző sztori

A családosok még egy hétig nyilatkozhatnak a februári adóvisszatérítéshez

Következő sztori

Szegeden is folytatódik az oltási akció januárban, itt vannak az időpontok