Illegális bevándorlás

Száznál is több migránst fogtak Szeged környékén egy éjszaka alatt

Száznál is több migránst fogtak Szeged környékén egy éjszaka alatt

2021. december 17., péntek
Száznál is több migránst fogtak Szeged környékén egy éjszaka alatt

Három embercsempészt elfogtak és nagyobb csoportokban 151 határsértőt föltartóztattak a rendőrök Csongrád-Csanád megyében péntekre virradóra - közölte a police.hu.

Mint írják, csütörtök este tíz óra és péntek reggel fél hét között

öt csoportban 125 embert tartóztattak fel a rendőrök Ásotthalom, Röszke és Szeged területén.

A csoportok tagjai török, afgán, szír, szomáliai, marokkói és tunéziai állampolgárnak, valamint palesztinnak vallották magukat.

A járőrök fél egykor Ásotthalom közelében ellenőriztek két román furgont. Az egyik járművet férfi, a másikat nő vezette, utóbbiban a sofőr mellett ült egy férfi is - valamennyien román állampolgárok. Az utasterekben 26 határsértőt találtak a rendőrök. A csoportból egy utas iraki, négy török, hét szír, a többi afgán állampolgárnak vallotta magát. A 40 és 46 éves férfit, valamint a 31 éves nőt előállították, embercsempészés megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellenük.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el - közölték.

Kiemelt képünk archív!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.