Mihálffy Béla: Rengeteg lehetőség van Szegedben és a Homokhátságban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mihálffy Béla 2010 óta dolgozik önkormányzati képviselőként a szegedi közgyűlésben. Munkájának köszönhetően a kiskundorozsmai városrész rengeteget fejlődött ez alatt az idő alatt. A jövő év újabb komoly kihívást tartogat számára. A Fidesz–KDNP jelöltjeként indul az országgyűlési választásokon, Csongrád-Csanád megye 2-es körzetében.

Kormányzati támogatásokból fejlődik Szeged

– Az elmúlt 12 évben rendkívüli mértékű kormányzati támogatás érkezett Szegedre. De ezek a fejlesztések sokszor „szigetszerűek” voltak, így szükség van ezeknek az összekapcsolására. Elég csak a nemrég átadott Pick Arénára, a Tiszavirág uszodára vagy a Szent Gellért Fórumra gondolni. Elkészült az új klinikai tömb, és

jelenleg is folyamatban vannak a szegedi egészségügyi fejlesztések.

A Szegedi Tudományegyetemen, ami a város legnagyobb munkáltatója, rendkívül sok fejlesztés történt – fejtette ki Mihálffy Béla.

Teljesen megújult Kiskundorozsmán a Jerney János Általános Iskola.

A fejlődés útján Kiskundorozsma és a Homokhátság is

– Kiskundorozsmán a munkánk közös eredményeként, a kormányzat támogatásával megépült a Szegedet Bordánynyal összekötő bicikliút, megvalósult a Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna rekonstrukciója, rehabilitáltuk a Hősök ligetét, új egészségházat és piacteret építettünk. Felújítottuk a Jerney János Általános Iskolát a hozzá tartozó óvodával.

Sokat kell még dolgoznunk, de már most látszik, hogy Szeged és a Homokhátság környéke fejlődik.

Éppen ezért különösen fontosnak tartom, hogy ne forduljunk vissza a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakba – öszszegezett Mihálffy Béla.

Nagy Attilával, Üllés polgármesterével közös céljuk a Homokhátságban rejlő lehetőségek kiaknázása.

Az Országgyűlésben folytatná

– Nagy megtiszteltetés, hogy a választókerületi szervezetek egyhangúlag kértek fel, hogy én legyek a Fidesz–KDNP jelöltje az országgyűlési választáson. Ezt a felkérést az elmúlt 12 éves alázatos önkormányzati képviselői és közösségszervezői munkámnak köszönhetem. Munkámból adódóan jól ismerem a szegedi problémákat, a családi gyökereimnek köszönhetően pedig ismerem a homokhátsági emberek problémáit, ezért hatékonyan tudom őket képviselni az országgyűlésben.

Konkrét elképzeléseink vannak Szeged és a Homokhátság fejlesztésére vonatkozóan,

a kampány során ezeket mind megismertetjük az itt élőkkel. A legfontosabb, hogy megépítsük a harmadik Tisza-hidat Szegeden és megoldjuk a Homokhátság vízvisszapótlását, a Szegedi Tudományegyetemet az innováció központjává kell tennünk. Új élelmiszeripari feldolgozóüzemeket kell létesítenünk, hogy a helyben termelt árut itt a Homokhátságon dolgozzuk fel – vázolta elképzeléseit a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Mihállfy Béla jövőre megméreti magát az országgyülési választáson.

Karácsony nagy családi körben

– Az egész nagy család együtt ünnepli a karácsonyt nálunk, összesen huszonheten leszünk. Édesanyám főzi a vacsorát, de természetesen segítünk mi is, majd megszólal a csengő és jön a Jézuska, elkezdődik az ajándékozás. Természetesen az Éjféli misére idén is elmegyünk. Az ünnepek alatt jut idő a pihenésre, egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból – mesélte a karácsonyáról az önkormányzati képviselő.

Előző sztori

A szegedi ellenzék szerint az Agóra új vezetője visszavonta a pályázatának visszavonását

Következő sztori

Torlódással indul az ünnep a röszkei határátkelőnél