Közösség

Rendbeszedték a királyhegyesi templomot

Rendbeszedték a királyhegyesi templomot

2021. december 13., hétfő
Rendbeszedték a királyhegyesi templomot

Felújították a közel százéves Szent Kereszt Felmagasztalása templomot. A munkálatokhoz egyaránt uniós és állami forrásokkal is hozzájárultak. Az épületet Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök áldotta meg a templom vasárnapi hálaadó szentmiséjén.

A templom felújítása mintegy 89 millió forintból valósult meg az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, hazai központi költségvetési forrásból, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a helyi plébánia támogatásával.

A királyhegyesi templomot 1902-ben kezdték felépíteni, a munkálatok 1927-ben fejeződtek be. A Makótól 10 km-re lévő kistelepülés és a környező tanyavilág számára nagyon sokáig ez volt az egyetlen elérhető templom.

A neogótikus stílusú építményt 1969 és 1971 között egyszer már felújították, azonban nem túl átfogóan. A helyi plébános, Jánosi Szabolcs három sikeres pályázatot nyert meg a templom számára, melynek összegeit az Egyházmegye további 20 millió forinttal egészített ki.

A rekonstrukció mellett, melybe a belső- és külső szigetelés, vakolatfelújítás és festés mellett megújult a liturgikus tér burkolata, továbbá padló- és padfűtést alakítottak ki. A hívek adományaiból egy Szent Józsefet és a kis Jézust, valamint egy Szent Ritát ábrázoló szobrot is állítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.