Politika

Orbán: tízszázalékos béremelést kapnak a rendőrök és a katonák

Orbán: tízszázalékos béremelést kapnak a rendőrök és a katonák

2021. december 20., hétfő
Orbán: tízszázalékos béremelést kapnak a rendőrök és a katonák

Tízszázalékos béremelésről döntött a kormány a rendőrök és a katonák esetében - közölte a miniszterelnök hétfőn a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Orbán Viktor, miután rendőri és katonai vezetőket fogadott a Karmelita kolostorban, elmondta: elismerésüket szeretnék azzal is kifejezni, hogy a következő évben hat havi fizetésüket fegyverpénzként kézhez kapják a rendőrök és a katonák.

"A következő hónapokban és években további jelentős béremeléseket fogunk majd végrehajtani, hogy megtarthassuk a rendőreinket és a katonáinkat" - fűzte hozzá.

A kormányfő közölte, a rendőri és katonai vezetőknek minden magyar nevében megköszönte "azt a fantasztikus munkát, amit ebben az évben végeztek".

Kifejtette: a rendőrök és a katonák nélkül az ország nem tudott volna védekezni a koronavírussal szemben.

"Kórházakba is bementek, egészségügyi feladatokat is vállaltak, de nélkülük nem tudtuk volna a migránsok tömegeit sem megállítani a határnál" - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor közölte, több mint százezer illegális határátlépőt állítottak meg a rendőrök és a katonák Magyarország déli határainál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.