Közlekedés

Ónos eső figyelmeztet a katasztrófavédelem karácsony másnapján

Ónos eső figyelmeztet a katasztrófavédelem karácsony másnapján

2021. december 25., szombat
Ónos eső figyelmeztet a katasztrófavédelem karácsony másnapján

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság figyelmeztetést adott ki, mivel ónos esőre kell számítani az ország déli részén.

Az előrejelzések szerint vasárnap hajnalban több, akár több mint 5 milliméternyi ónos esőre lehet számítani Magyarország déli részén. A közlemény szerint nem kizárt, hogy harmadfokú, piros riasztás lesz érvényben. Ilyenkor az utak járhatatlanok, a járművek irányíthatatlanná válnak.

A Katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy tájékozódjon az aktuálisan érvényben lévő riasztásokról, mielőtt útnak indul. Ahol narancssárga, illetve piros riasztás van érvényben, ott semmiképpen ne induljunk útnak, írják.

Ha pedig bajba jutott gyalogost, illetve autóst látunk, hívjuk a 112-t. Használhatjuk a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, aVÉSZ-t.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról ahttp://met.hu/címen, az aktuális útviszonyokról pedig azhttp://utinform.hu/-n olvashatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.