Ónos eső figyelmeztet a katasztrófavédelem karácsony másnapján

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság figyelmeztetést adott ki, mivel ónos esőre kell számítani az ország déli részén.

Az előrejelzések szerint vasárnap hajnalban több, akár több mint 5 milliméternyi ónos esőre lehet számítani Magyarország déli részén. A közlemény szerint nem kizárt, hogy harmadfokú, piros riasztás lesz érvényben. Ilyenkor az utak járhatatlanok, a járművek irányíthatatlanná válnak.

A Katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy tájékozódjon az aktuálisan érvényben lévő riasztásokról, mielőtt útnak indul. Ahol narancssárga, illetve piros riasztás van érvényben, ott semmiképpen ne induljunk útnak, írják.

Ha pedig bajba jutott gyalogost, illetve autóst látunk, hívjuk a 112-t. Használhatjuk a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t.

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig az http://utinform.hu/-n olvashatunk.

Előző sztori

Nekem Szeged: Feke Pál

Következő sztori

Bezárt szegedi sportpályák: Délép-stadion