Hírzóna

Novák Katalin: aki teheti, segítsen az önkéntesség világnapján!

Novák Katalin: aki teheti, segítsen az önkéntesség világnapján!

2021. december 5., vasárnap
Novák Katalin: aki teheti, segítsen az önkéntesség világnapján!

A segítség fontosságára hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter az önkéntesség világnapján. Novák Katalin a Facebookon vasárnap közzétett videóbejegyzésében számolt be arról, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként azért érkezett a szeretetszolgálat irodájába, hogy önkéntesen segítsen az ajándékok válogatásában, csomagolásában, pakolásában.

"Hogyha tehetik, akkor igyekezzenek segíteni" - kérte a miniszter. Kiemelte, "igyekszünk megvalósítani a kívánságait azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják megvásárolni azokat az ajándékokat karácsonyra, amelyre a gyermekeik a legjobban vágynak".

"Ezért van egy olyan kívánságlista, amit a Magyar Református Szeretetszolgálat honlapján megtalálnak, de most már - mivel nem sok idő van hátra karácsonyig - pénzadományokat vár a Magyar Református Szeretetszolgálat" - fejtette ki Novák Katalin, hozzátéve, ebből vásárolják meg azokat az ajándékokat, amelyek odakerülhetnek majd a fa alá.A miniszter fontosnak nevezte, hogy itt a szülők adják át az ajándékokat, tehát gyermekeik nem is tudják, hogy ki volt az adományozó, de az ő vágyaik valósulnak meg.

"Hiszen azt szeretnénk, hogy szentestén minél több olyan gyermek, akinek a szülei nem tudnák ezeket az ajándékokat megvásárolni, örülhessen annak, hogy a vágyai mégis teljesültek, a hőn áhított ajándék ott várja a karácsonyfa alatt" - fogalmazott.Novák Katalin azt kérte, "segítsünk ezeknek a gyerekeknek vágyaik megvalósulásában, és hogyha tehetik, ma az önkéntesség világnapján, és lehetőleg az év többi napján is, önkénteskedjenek önök is".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.