Novák Katalin: aki teheti, segítsen az önkéntesség világnapján!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A segítség fontosságára hívta fel a figyelmet a családokért felelős tárca nélküli miniszter az önkéntesség világnapján. Novák Katalin a Facebookon vasárnap közzétett videóbejegyzésében számolt be arról, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként azért érkezett a szeretetszolgálat irodájába, hogy önkéntesen segítsen az ajándékok válogatásában, csomagolásában, pakolásában.

“Hogyha tehetik, akkor igyekezzenek segíteni” – kérte a miniszter. Kiemelte, “igyekszünk megvalósítani a kívánságait azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei nem tudják megvásárolni azokat az ajándékokat karácsonyra, amelyre a gyermekeik a legjobban vágynak”.

 “Ezért van egy olyan kívánságlista, amit a Magyar Református Szeretetszolgálat honlapján megtalálnak, de most már – mivel nem sok idő van hátra karácsonyig – pénzadományokat vár a Magyar Református Szeretetszolgálat” – fejtette ki Novák Katalin, hozzátéve, ebből vásárolják meg azokat az ajándékokat, amelyek odakerülhetnek majd a fa alá. A miniszter fontosnak nevezte, hogy itt a szülők adják át az ajándékokat, tehát gyermekeik nem is tudják, hogy ki volt az adományozó, de az ő vágyaik valósulnak meg.

“Hiszen azt szeretnénk, hogy szentestén minél több olyan gyermek, akinek a szülei nem tudnák ezeket az ajándékokat megvásárolni, örülhessen annak, hogy a vágyai mégis teljesültek, a hőn áhított ajándék ott várja a karácsonyfa alatt” – fogalmazott. Novák Katalin azt kérte, “segítsünk ezeknek a gyerekeknek vágyaik megvalósulásában, és hogyha tehetik, ma az önkéntesség világnapján, és lehetőleg az év többi napján is, önkénteskedjenek önök is”.

Előző sztori

Planet 2021: elérte legfontosabb célját a kiállítás, cselekvésre ösztönöz

Következő sztori

Fontos vállalni a kereszténységünket