Nagy Péter kiválóan teljesített egyedüli magyarként a súlyemelő-világbajnokságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy Péter hetedik lett a plusz 109 kilósok B csoportjában az üzbegisztáni súlyemelő-világbajnokság pénteki zárónapján.

A szegedi versenyző összetettben 390 kilogrammig jutott, ezzel négy közvetlen riválisát és nyolc C csoportos ellenfelét tudta megelőzni. Végső helyezését az A csoport végeredménye határozza meg. Az ólomsúly legjobb tíz emelője kora délután áll versenydobogóra.

A 35 éves, idén olimpiai hetedik Nagy Péter, aki 404 kilogrammal nevezett a vb-re, a taskenti rajt előtt azt mondta az MTI-nek, hogy helyezésben nem gondolkodik.

Ha azt a 396 kilót összetettben meg tudom emelni, mint amit a nyári, tokiói olimpián, már elégedett leszek, de ha annál kevesebb lesz, akkor sincs semmi gond

– nyilatkozta az ólomsúlyú versenyző, aki egyetlen magyarként indult az idei világbajnokságon.

Magyar idő szerint a B csoportban lévők péntek kora reggeli viadalát 172 kilós jó gyakorlattal kezdte, a 177-et viszont nem sikerült kiszakítania, harmadik fogására pedig már nem jött ki. Lökésben a 212 és a 218 kg is megvolt, a 222 azonban már kifogott rajta, így zárt összetettben 390 kilogrammal.

Előző sztori

Német az Oskola utca felújításáról tesz fel kérdéseket Miháliknak

Következő sztori

Mihálik örül, hogy a munkássága iránt érdeklődnek