/

Mórahalomnál ismét embercsempész balesetezett

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alig egy hete számoltunk be arról a balesetről, ami Mórahalmon történt és heten vesztették életüket benne – egytől egyig illegális bevándorlók. Úgy tűnik, tegnap este a történelem félig-meddig megismételte önmagát: ismét embercsempész szenvedett balesetet a Szeged melletti település térségében.

Az 55-ös számú főúton, Mórahalom elkerülő szakaszán az egyenruhások december 21-én, este 9 óra körül intézkedés alá akartak vonni egy mikrobuszt vezető férfit. A sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a jelzést, és az M5 autópályára hajtott fel, majd Balástya térségében onnan letért.

Ezen az útszakaszon, egy jobbra ívelő útkanyarban a kisbusz megcsúszott, és egy fának ütközött.

A sofőr mellett a járműben 8 illegális – magát szír állampolgárnak valló – migráns utazott, akik közül a baleset során az egyik könnyű sérüléseket szenvedett, akinek ellátásával kapcsolatban intézkedtek.

A rendőrök az ukrán sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, azaz visszavitték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

via police.hu / Kiemelt kép: police.hu

Előző sztori

Így biciklizzünk az új belvárosi hídfőnél!

Következő sztori

Itt vannak a Deja Vu Fesztivál első fellépői!