Minden idők egyik legnépszerűbb tárlata: 43 ezren látták a szegedi Sisi-kiállítást

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 43 ezren látták a Móra Ferenc Múzeum Sisi-kiállítását, amely a szegedi múzeum ötödik legsikeresebb tárlatává vált – közölte az intézmény.

A kiállítás december 30-án zárta kapuit, az utolsó napokban óriási tömeget vettek búcsút az Erzsébet királyné életét bemutató tárlattól. Minden idők ötödik legsikeresebb szegedi időszaki kiállítása lett a Sisi-tárlat, mely tegnap zárta kapuit.

A június 26-i megnyitó óta összesen több, mint 43 ezren voltak kíváncsiak Erzsébet királyné életének részleteire, személyes tárgyaira.

A Móra Ferenc Múzeumban az utolsó napokban is óriási volt az érdeklődés: a legnépszerűbb kiállított tárgy az a ruha felsőrész volt, melyet Sisi halálakor viselt 1898-ban.

Ezt a látogatószámot azért is tartja kiemelkedően fontosnak a szegedi közgyűjtemény, mert egy soha nem látott helyzetben, járványidőszakban volt látogatható a kiállítás. Ez az eredmény megerősítette a múzeumot abban, hogy a kulturális rendezvényekre, kiállításokra szükség van, és ezekben a nehezebb időkben is sokan keresik a minőségi kulturális élményeket.

Előző sztori

Hogyan közlekedjünk szilveszterkor? Íme, a MÁV tanácsai

Következő sztori

Karikó Kataliné a 2021-es Golden Plate Award – 4 Nobel-díjas ajánlotta