Egészség

Megérkeztek hazánkba a gyermekvakcinák!

Megérkeztek hazánkba a gyermekvakcinák!

2021. december 14., kedd
Megérkeztek hazánkba a gyermekvakcinák!

Egy nagyobb adag vakcinaszállítmány érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokkal a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség.

Az 5-11 év közötti gyermekek oltása szerdán kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. A szülők már napok óta regisztrálhatnak az interneten az oltásra. A gyermekek kijelölt kórházi oltópontokon, valamint a házi gyermekorvosoknál kaphatják meg az oltást.

A német-amerikai fejlesztésű, koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyag felvételére a szülők az EESZT felületén foglalhatnak időpontot gyermekeiknek.

A repülőtérről egy vecsési logisztikai központba vitték a vakcinákat. Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta, hogy ez az a központ, ahol szortírozni fogják és autókba helyezik a vakcinákat, amelyeket még ma kiszállítanak, hogy szerdán országosan elkezdődhessen az 5-11 éves gyermekek oltása.

Mintegy száz autó kezdi meg az oltóanyagok kiszállítását 9 órakor, és az első adag a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba érkezik majd.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.