/

Megérkeztek hazánkba a gyermekvakcinák!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Egy nagyobb adag vakcinaszállítmány érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a koronavírus elleni Pfizer-oltóanyagokkal a legfiatalabb korosztály oltására lesz lehetőség.

Az 5-11 év közötti gyermekek oltása szerdán kezdődik, az érintett korosztályból első körben 69 ezren kaphatják meg a vakcinát. A szülők már napok óta regisztrálhatnak az interneten az oltásra. A gyermekek kijelölt kórházi oltópontokon, valamint a házi gyermekorvosoknál kaphatják meg az oltást.

A német-amerikai fejlesztésű, koronavírus elleni Pfizer-BioNTech-oltóanyag felvételére a szülők az EESZT felületén foglalhatnak időpontot gyermekeiknek.

A repülőtérről egy vecsési logisztikai központba vitték a vakcinákat. Az M1 tudósítója a helyszínről bejelentkezve elmondta, hogy ez az a központ, ahol szortírozni fogják és autókba helyezik a vakcinákat, amelyeket még ma kiszállítanak, hogy szerdán országosan elkezdődhessen az 5-11 éves gyermekek oltása.

Mintegy száz autó kezdi meg az oltóanyagok kiszállítását 9 órakor, és az első adag a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba érkezik majd.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

via MTI

Frissítve!
Előző sztori

Migránsok haltak meg a mórahalmi balesetben

Következő sztori

Haág Zalán a zöldpolitikája miatt kéri számon Mihálikot