Még mindig tízezer felett a napi fertőzöttek száma

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az eddigi hétre jellemző számokat produkált tegnap a vírus, nagy változás nem figyelhető meg sem az esetszámokban, sem pedig a halálos áldozatok számában. Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban bejelentette: új oltási kampányt szervez a kormány, mindenkit fel fognak keresni, hogy emlékeztessenek a harmadik oltás fontosságára – ugyanis sokaknál letelik a második oltás utáni hat hónap.

Eddig is sikeresnek bizonyultak az Oltási akcióhét, ezért ismét kapni fog egy hét ráadást – így már harmadik hete lehet jelentkezni bárkinek regisztráció nélkül az oltópontokon, legyen szó első, elmaradt második, vagy megerősítő harmadik oltásról.

Az Oltási akcióban már összesen 1 millió 16 ezren vettek fel oltást, közülük 831 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel. December 12. vasárnapig továbbra is akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között.

A kormányzati koronavírus tájékoztató portál azt írja, tegnap:

  • 10 143 új fertőzöttet igazoltak, 
  • 191 többségében idős, krónikus beteg hunyt el,
  •  910 745-en gyógyultak eddig ki a betegségből,
  • 189 002 fő aktív fertőzött van,
  • 7463 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 566-an vannak lélegeztetőgépen
Előző sztori

Tragédia is lehetett volna: gyerekeivel menekült a rendőrök elől, balesetet szenvedtek

Következő sztori

Szónikus arctisztítóval a makulátlan arcbőrért