Márki-Zay: Nem azt kértem Gyurcsánytól, hogy ne kampányoljon – De azért inkább ne kampányoljon!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyurcsány Ferenc nyilvánosan jelentette be, hogy nem fog Márki-Zay Péternek kampányolni, mert “azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak” – közölte a DK elnöke. Részletes cikkünk erről itt olvasható:

Márki-Zay Péter most azt állította az ATV Híradónak, hogy

“nyilvánvalóan nem” arra kérte Gyurcsányt, hogy ne kampányoljon, viszont két mondattal később már úgy tűnik a szavaiból, hogy mégis csak erre utalhatott Gyurcsánynak.

“Nyilvánvalóan nem. Tehát nem pontos ez a beszámoló, természetesen hetekkel ezelőtt valóban beszéltünk Gyurcsány Ferenc elnök úrral, és én azt a javaslatot tettem, hogy ne a pártok vigyék ezt a kampányt, így Gyurcsány Ferencnek a személyes közreműködése ebben a kampányban is erre vonatkoztik. Én azt szeretném kérni a pártoktól, hogy ne pártos kampányt folytassunk, hanem a miniszterelnök-jelölt és a 106 jelöltnek a kampányát. Erről valóban beszéltünk” – mondta Márki-Zay Péter az ATV Híradójának.

Inkább ne kampányoljon, nem lenne hatékony

Arra a kérdésre, hogy ha Gyurcsány Ferenc megjelenne egy választókörzetben az ellenzéki jelölt mellett kampányolni, az zavarná-e, a közös miniszterelnök-jelölt úgy reagált:

“én azt gondolom, hogy nem lenne hatékony”

– magyarázta Márki-Zay, aki ennek ellenére hozzátette, hogy nem fogják megtiltani sem Gyurcsány Ferencnek, sem egyik másik jelöltnek sem a kampányolást.

Frissítve
Előző sztori

Nem kampányol Márki-Zaynak Gyurcsány Ferenc – jelentette be a DK elnöke!

Következő sztori

Politikai dinoszauruszokkal mennének neki a Fidesznek