Közélet

Már biztos, hogy februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

Már biztos, hogy februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

2021. december 7., kedd
Már biztos, hogy februárban érkezik a 13. havi nyugdíj

Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj, az erről szóló rendeletet ma írták alá - közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden.

A kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videóban kifejtette: most ért véget a megbeszélés az Idősügyi Tanács tagjaival. "Idős honfitársainkat különösen megviselte az elmúlt másfél év, áttekintettük, mit tehetünk értük" - fogalmazott.

A gazdaságot sikerült visszaterelni arra a növekedési pályára, ahol a koronavírus-járvány előtt járt, jól teljesít. Idén novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot,

de itt nem szeretnénk megállni

- hangsúlyozta Orbán Viktor, és közölte, hogy jövőre 5 százalékkal emelik a nyugdíjakat és visszavezetik "a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is", amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas. Az erről szóló rendeletet ma írták alá - tette hozzá a miniszterelnök.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.