Politika

Magyarországon is lesz omikron-specifikus vakcina

Magyarországon is lesz omikron-specifikus vakcina

2021. december 21., kedd
Magyarországon is lesz omikron-specifikus vakcina

Orbán Viktor tartotta az év utolsó, nemzetközi kormányinfóját. Ezen több külpolitikai kérdés mellett a járványhelyzetről is szólt néhány szót.

Orbán legelőbb az elmúlt évről beszélt. Mint mondta, egyfolytában védekeznie kellett az országnak, és amíg a védekezés 2020-ban az izolációra épült, addig 2021-ben már nem voltak eszköztelenek és oltásalapúvá válhatott a járványkezelés.

A kormányinfóra készülve a kormányfő "bekérte" a raktáradatokat. Eszerint nagyjából 2,4 millió Pfizer-vakcina áll még a rendelkezésre, illetve 2 millió gyerekeknek szánt oltás.

Ez azonban az Európai Bizottság beszerzési programjának keretében kiegészítik még 9,5 millió omikron-specifikus Pfizer-oltással, melyből 2022 és 2023 folyamán érkeznek a szállítmányok.

Külpolitikai kérdésekkel kapcsolatosan a miniszterelnök arról adott tájékoztatást, hogy még mindig nincs megállapodás az elszálló energiaárakról. Ugyanakkor abban bízik, hogy a jövőben az atomenergiát is zöldenergiává fogják átminősíteni, mivel enélkül a klímavédelmi politika nem valósítható meg.

Orbán továbbá azt is megerősítette: Novák Katalint jelöli a kormány államfőnek.

(Kép forrása: MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.