Koronavírus: Szeged környékén 73 fertőzöttet regisztráltak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy tűnik, kezd megszelídülni a vírus az ünnepekre és a negyedik hullám vége már belátható közelségben van. Ugyanakkor az omikron-variáns egyre nagyobb aggodalomra ad okot, például a BioNTech vezérigazgatója szerint három oltás sem lesz elég a mutáns megfékezésére. Szerencsére már javában folyik az új fajta vakcina kifejlesztése, amiből a kormány már jó előre be is rendelt egy szállítmányt.

Továbbra is biztosított a lehetőség az oltás mielőbbi felvételére.  A kórházi oltópontokon az ünnepek alatt is van lehetőség akár első, akár megerősítő oltásra előzetes időpontfoglalással.

A kórházi oltópontok nyitvatartása az ünnepek alatt:

  • December 24-én pénteken 8-14 óra között
  • December 25-én szombaton 8-16 óra között
  • December 26-án vasárnap 8-16 óra között
  • December 27-30.  8-18 óra között 
  • December 31.  péntek 8-16 óra között
  • Január 1. szombat 8-16 óra között

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 73 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, a kormányzati koronavírus tájékoztató portál szerint pedig országszerte 3359 új fertőzöttet volt tegnap. Elhunyt 139 többségében idős, krónikus beteg, de a gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig 1 060 360-an győzték le a kórt. Az aktív fertőzöttek száma 135 217 főre csökkent. Jelenleg 5159 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 464-en vannak lélegeztetőgépen. 

Előző sztori

Itt vannak a Deja Vu Fesztivál első fellépői!

Következő sztori

Meghosszabbítják a Napelem pályázat benyújtásának határidejét