Egészség

Koronavírus: elhunyt 218 beteg

Koronavírus: elhunyt 218 beteg

2021. december 2., csütörtök
Koronavírus: elhunyt 218 beteg

Tegnap írtuk meg, hogy mekkorát ugrottak a számok és a fertőzöttek száma újra meghaladja a tízezer főt. A friss járványadatok minimális csökkenést mutattak az új igazolt fertőzések számában, azonban aggodalomra ad okot, hogy az jóval többen hunytak el, mint előző nap.

https://szegedma.hu/2021/12/ujra-robban-a-virus-kozel-megketszerezodtek-az-uj-igazolt-megbetegedesek

A kormányzati koronavírus tájékoztató portál adatai szerint tegnap:

  • 10 466 új fertőzöttet igazoltak, 
  • 218 többségében idős, krónikus beteg hunyt el,
  • 7450 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 550-en vannak lélegeztetőgépen.

Nem késő felvenni az oltást

Ezen a héten még tart a meghosszabbított oltási akció, aminek köszönhetően regisztráció nélkül, bárki jelentkezhet a neki szimpatikus oltóponton akár az első, akár az elmaradt második, vagy megerősítő harmadik oltásra.  Eddig összesen 947 ezren vettek fel oltást, közülük 775 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel és 114 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását - írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) múlt hét csütörtökön engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, a kormány le is kötött további gyermekek oltására való Pfizer vakcinákat, az első szállítmány várhatóan decemberben érkezik. Erről tegnap mi is írtunk, ebben a témában ide kattintva olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.