Koronavírus: elhunyt 218 beteg

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap írtuk meg, hogy mekkorát ugrottak a számok és a fertőzöttek száma újra meghaladja a tízezer főt. A friss járványadatok minimális csökkenést mutattak az új igazolt fertőzések számában, azonban aggodalomra ad okot, hogy az jóval többen hunytak el, mint előző nap.

A kormányzati koronavírus tájékoztató portál adatai szerint tegnap:

  • 10 466 új fertőzöttet igazoltak, 
  • 218 többségében idős, krónikus beteg hunyt el,
  • 7450 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 550-en vannak lélegeztetőgépen.

Nem késő felvenni az oltást

Ezen a héten még tart a meghosszabbított oltási akció, aminek köszönhetően regisztráció nélkül, bárki jelentkezhet a neki szimpatikus oltóponton akár az első, akár az elmaradt második, vagy megerősítő harmadik oltásra.  Eddig összesen 947 ezren vettek fel oltást, közülük 775 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel és 114 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását – írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) múlt hét csütörtökön engedélyezte az 5-11 évesek oltását is a Pfizer-vakcinával. Magyarország készen áll ennek a megszervezésére is, a kormány le is kötött további gyermekek oltására való Pfizer vakcinákat, az első szállítmány várhatóan decemberben érkezik. Erről tegnap mi is írtunk, ebben a témában ide kattintva olvashatnak.

Előző sztori

December végéig látható a Sisi kiállítás

Következő sztori

Nagy fogás: több mint 2 milliárddal károsították a költségvetést az előállított áfacsalók