Politika

Kormányzati pénzből lett szebb és élhetőbb Szeged

Kormányzati pénzből lett szebb és élhetőbb Szeged

2021. december 22., szerda
Kormányzati pénzből lett szebb és élhetőbb Szeged

Kormányzati pénzből fejlődik Szeged

- A szegediek évtizedes vágya valósult meg, amikor tavasszal a sportuszodát, és néhány napja a sportarénát avathattuk fel a városban. Mindkettő teljes egészében állami pénzből épülhetett meg. De említhetném a bölcsődék, óvodák, iskolák, az egyetem és a klinikai központ fejlesztését is. Köztük például a Madách Imre Általános Iskolát, ahol kormányzati segítséggel rövidesen elkészül egy új épületszárny, ami az évekkel ezelőtt leégett tornacsarnokot is pótolja majd, vagy a Rókusi Általános Iskola teljes födémcseréjéhez is állami pénz érkezett. Mindkét esetben az önkormányzati fenntartásban működő épületről beszélünk.

A látványos beruházások mellett is sok, a mindennapi életet könnyítő beruházásban segítséget nyújt a kormány, amitől Szeged még inkább szebb és élhetőbb város lett és lesz a jövőben is

-fogalmazott a szegedi Fidesz elnöke.

Bartók CSaba és Mihálffy Béla a közelmúltban átadott Pick Aréna előtt.

Fontos kérdésben döntünk 2022-ben

- Fontos év lesz a 2022-es esztendő. Remélem, hogy a tavaszi választások után, a következő 4 éves ciklusban is a polgári kormány fogja vezetni Magyarországot. Azt tapasztalom, és érzem, hogy az emberek legnagyobb része tud élni és él a kormány nyújtotta lehetőségekkel. Soha nem látott, gazdaság, adó, és családpolitika van Magyarországon. De akár említhetném a nyugdíjasok helyzetének javítását is.

Soha nem látott pénz érkezik az élet minden területére, rengeteg fejlesztés van országszerte.

Az ország épül, szépül és működik. Úgy gondolom, hogy Magyarországnak erre van szüksége. A másik oldalon nem látom azt személyt, a karaktereket, a tudást, hogy az országot ezen a komoly fejlődést magába foglaló úton tudja tartani, márpedig ennek a nemzetnek erre van szüksége-jelentette ki Bartók Csaba, aki jövőre az országgyűlési választásokon Csongrád-Csanád megye 1.-es számú választókörzetében indul a Fidesz jelöltjeként.

Bartók Csaba dolyamatosan azon dolgozik, hogy Szeged kormányzati forrásokhoz juthasson. A képen Orbán Balázs államtitkárral egy szegedi megbeszélés után. / Fotó: Bartók Csaba Facebook-oldala

Versenyképes munkahelyek kellenek Szegeden

- Továbbra is rettentően hiányoznak azok a beruházások, amelyek minőségi, jól fizető, a versenyszférában működő munkahelyeket hoznak létre. Ezzel lehet itthon tartani a szakképesítést szerzett gyerekeket és felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalokat.

Sajnos a mai trend Szegeden, hogy ez a rendkívül értékes és jól képzett munkaerő nem marad a városban,

az iskola végeztével többségében elmegy innen. Ebben óriási restanciája van a városnak, ezen sürgősen változtatni kell, hogy az itt élők elhiggyék, van jövőképe Szegednek-fejtette ki Bartók Csaba.

Karácsony a Bartók családban

- Természetesen az ünnep a családé. Az egyik fiam Svájcban kézilabdázik, ők is jönnek haza, az unokánkkal, a másik fiamék közelebb vannak Domaszéken, de természetesen együtt ünneplünk. Ez az időszak az elcsendesedésé, a családé és a pihenésé, majd január 3-án újra dolgozni kezdünk, és elkezdjük a nagyon kemény évet-mesélte Bartók Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.