Jön a derbi! Vasárnap a Békéscsaba ellen zárja az évet a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dél-alföldi rangadóval zárja az évet a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Az elmúlt hetekben kiváló formát produkáló kék-feketék az ősi rivális Békéscsabát fogadják vasárnap 17 órakor a Szent Gellért Fórumban.

A forma és a közelmúlt a szegediek mellett szól

Ellentétes előjelekkel várja a rangadót a két együttes: ha a Mezőköved elleni Magyar kupa-sikert is ideszámítjuk, akkor a legutóbbi nyolc mérkőzésen nem talált legyőzőre a Szeged. Ráadásul hazai pályán szeptember közepe óta őrzi veretlenségét a Tisza-parti együttes, amely jelenleg az ötödik a táblázaton és egy esetleges győzelemmel akár a dobogón is telelhet. Ezzel szemben a Békéscsaba jelenleg tizennyolc ponttal a tizennyolcadik, kiesést jelentő helyen áll a bajnokságban. A lila-fehérek az előző fordulóban az újonc III. Kerület ellen szenvedtek 4-3-as vereséget idegenben.

Négy hónappal ezelőtt, augusztus 1-én az NB II nyitófordulójában történelmi győzelmet aratott Békéscsabán a Szeged-Csanád GA, hiszen Germán Tamás tizenegyesből szerzett góljának köszönhetően a klub fennállása során először diadalmaskodott a békési megyeszékhelyen. A kék-feketék hazai pályán legutóbb 2019. október 6-án, 5000 néző előtt Kóródi Nándor góljával győzték le legfőbb riválisukat.

A tabella nem számít ilyenkor

Dragan Vukmir, a szegediek trénere a klub honlapjának elmondta, a Szeged-Békéscsaba egy nagy presztízsű derbi, amely mindkét város számára kiemelten fontos. – Ilyenkor nem számít a tabellán elfoglalt helyezés, az akarat és a hozzáállás fog dönteni. Nyáron sikerült nyernünk Békéscsabán, de ez már a múlt és a jelenre kell koncentrálnunk. Célunk egyértelműen a három pont megszerzése – fogalmazta meg elvárásait a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

Abban Schindler Szabolcs, a viharsarkiak mestere is egyetért, hogy nem számít, hogy melyik csapat hányadik a táblázaton. – Nagy rangadó lesz a vasárnapi mérkőzés mindkét csapat számára. A Szeged nagyon jó szezont fut eddig, ami ránk sajnos kevésbé igaz. Ezen a meccsen azonban nem fog számítani, hogy ki milyen pozícióban helyezkedik el, az adott napi teljesítmény fog majd dönteni – mondta a csabaiak trénere.

Visszatérnek az ultrák
A Szeged-Csanád Grosics Akadémia közleménye szerint a klub hozzájárul ahhoz, hogy az ultrák bevigyék a nézőtérre az előzetesen ellenőrzött zászlóikat, transzparenseiket, és amennyiben az idei utolsó hazai mérkőzésen nem lesz semmilyen rendbontás, a klub vezetése kész tárgyalni az ultrák képviselőivel a csoporthoz tartozó 11 kitiltott fővel szemben hozott szankció felfüggesztéséről.

– A klub és a szurkolók megállapodása nagyon pozitív, szükségünk van arra a biztatásra, amely az utóbbi mérkőzéseken hiányzott – mondta az egyesség kapcsán Dragan Vukmir.

Előző sztori

Távoltartás hatálya alá került a Tápai utcai késelő

Következő sztori

Répássy Róbert lesz az Igazságügyi Minisztérium államtitkára