Egészség

Itt vannak a hétvégi adatok: továbbra is sokan halnak meg koronavírusban

Itt vannak a hétvégi adatok: továbbra is sokan halnak meg koronavírusban

2021. december 13., hétfő
Itt vannak a hétvégi adatok: továbbra is sokan halnak meg koronavírusban

A szakértők szerint a negyedik hullám tetőzésén már túl vagyunk, ezt bizonyítja az esetszámok lassú, de biztos csökkenése. A vírus következtében elhunytak száma még magas, ugyanakkor némi reménykedésre adhat okot az az új magyar felfedezés, amiről még a hétvégén számoltunk be önöknek:

https://szegedma.hu/2021/12/minden-eddiginel-hatasosabb-covid-gyogyszert-talalhattak-magyar-orvosok

A gyerekeknek is lehet oltásra időpontot foglalni

Ugyancsak a nemrégiben adtunk hírt arról, hogy elindult az 5-11 éves korosztály számára az oltásra való regisztráció - szombattól már őket is előjegyezhetik a szüleik a Pfizer gyermekvakcinájára. Az ő oltásuk december 15-én szerdán kezdődik az erre kijelölt kórházi oltópontokon. 

Véget ért az Oltási Akció

A három hetes Oltási akció tehát lezárult, a kórházi oltópontok mától ismét normál menetrendben oltanak, aki szeretné beoltatni magát az a  www.eeszt.gov.hu honlapon foglalhat magának időpontot, ha már rendelkezik érvényes regisztrációval, vagy a háziorvosától is kérheti az oltás beadását. A kormányzati portál szerint azonban további Oltási akciók is várhatóak a közeljövőben, amiről hamarosan tájékoztatást adnak.

Vasárnap estig az akció keretében összesen 1 millió 436 ezren vettek fel oltást, közülük 1 millió 171 ezer fő a megerősítő harmadikat, továbbá 166 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását.

Hétvégi, összesített járványadatok

  • 16 017 új fertőzöttet igazoltak,
  • 455 többségében idős, krónikus beteg hunyt el,
  • 991 639 fő gyógyult ki eddig a betegségből,
  • 170 416 személy aktív fertőzött,
  • 6531 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 565-en vannak lélegeztetőgépen

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.