Itt vannak a hétvégi adatok: továbbra is sokan halnak meg koronavírusban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szakértők szerint a negyedik hullám tetőzésén már túl vagyunk, ezt bizonyítja az esetszámok lassú, de biztos csökkenése. A vírus következtében elhunytak száma még magas, ugyanakkor némi reménykedésre adhat okot az az új magyar felfedezés, amiről még a hétvégén számoltunk be önöknek:

A gyerekeknek is lehet oltásra időpontot foglalni

Ugyancsak a nemrégiben adtunk hírt arról, hogy elindult az 5-11 éves korosztály számára az oltásra való regisztráció – szombattól már őket is előjegyezhetik a szüleik a Pfizer gyermekvakcinájára. Az ő oltásuk december 15-én szerdán kezdődik az erre kijelölt kórházi oltópontokon. 

Véget ért az Oltási Akció

A három hetes Oltási akció tehát lezárult, a kórházi oltópontok mától ismét normál menetrendben oltanak, aki szeretné beoltatni magát az a  www.eeszt.gov.hu honlapon foglalhat magának időpontot, ha már rendelkezik érvényes regisztrációval, vagy a háziorvosától is kérheti az oltás beadását. A kormányzati portál szerint azonban további Oltási akciók is várhatóak a közeljövőben, amiről hamarosan tájékoztatást adnak.

Vasárnap estig az akció keretében összesen 1 millió 436 ezren vettek fel oltást, közülük 1 millió 171 ezer fő a megerősítő harmadikat, továbbá 166 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását.

Hétvégi, összesített járványadatok

  • 16 017 új fertőzöttet igazoltak,
  • 455 többségében idős, krónikus beteg hunyt el,
  • 991 639 fő gyógyult ki eddig a betegségből,
  • 170 416 személy aktív fertőzött,
  • 6531 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 565-en vannak lélegeztetőgépen

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Délutántól Csongrád-Csanádban is pályázhat napelemre!

Következő sztori

Gyermekpornográfia miatt vádat emeltek egy szegedi férfi ellen