Házkutatást tarthattak Cseh Katalin egyik cégtelephelyén

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A váci Nádas utca 2. szám alatt tarthatott házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Cseh Katalin momentumos EP-képviselő cégügyei kapcsán. A képviselő ellen nemrég indult európai szintű kivizsgálás.

Még szeptemberben írtunk róla, hogy az OLAF vizsgálatot indított a momentumos Cseh Katalin ügyében, európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt. Az esetet Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő jelentette akkor. Ehhez még az is hozzáfűződik, hogy 2013 és 2018 között olyan céget vezetett, amely a magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert EU-s pénzeket, és úgy vezette ezt a céget ebben az időszakban, hogy a pártja közben az olimpia ellen hangolt.

A képviselőhöz tartozó Pannónia Nyomda Kft.-hez most kiderült, hogy további cégek kapcsolódnak: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. Mindegyik cég ugyanarra a váci utcai címre van bejegyezve.

A felsorolt cégekkel összesen csaknem 4,8 milliárd forint uniós forrást zsebeltek be.

(via Mandiner)

Előző sztori

Már lehet oltásra regisztrálni az 5-11 éveseket

Következő sztori

Megszavazták: Mihálffy Béla és Bartók Csaba képviselné Szegedet és a Homokhátságot a Parlamentben