Politika

Házkutatást tarthattak Cseh Katalin egyik cégtelephelyén

Házkutatást tarthattak Cseh Katalin egyik cégtelephelyén

2021. december 8., szerda
Házkutatást tarthattak Cseh Katalin egyik cégtelephelyén

A váci Nádas utca 2. szám alatt tarthatott házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Cseh Katalin momentumos EP-képviselő cégügyei kapcsán. A képviselő ellen nemrég indult európai szintű kivizsgálás.

Még szeptemberben írtunk róla, hogy az OLAF vizsgálatot indított a momentumos Cseh Katalin ügyében, európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt. Az esetet Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő jelentette akkor. Ehhez még az is hozzáfűződik, hogy 2013 és 2018 között olyan céget vezetett, amely a magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert EU-s pénzeket, és úgy vezette ezt a céget ebben az időszakban, hogy a pártja közben az olimpia ellen hangolt.

A képviselőhöz tartozó Pannónia Nyomda Kft.-hez most kiderült, hogy további cégek kapcsolódnak: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. Mindegyik cég ugyanarra a váci utcai címre van bejegyezve.

A felsorolt cégekkel összesen csaknem 4,8 milliárd forint uniós forrást zsebeltek be.

(via Mandiner)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.