Felére csökkentek az új koronavírusos megbetegedések, de továbbra is sokan halnak meg

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Néhány napja még arról kellett írnunk, hogy nem akar tízezer alá csökkenni az új koronavírusos megbetegedések száma, addigra ez a szám mára több mint a felére csökkent. Ugyanakkor a halálozások arányában nem történt változás: tegnap kétszáznál is többen hunytak el koronavírus-fertőzésben.

Ahogyan azt Rusvai Miklós virológus megjósolta, a héten csökkenésnek indulnak az esetszámok, de a halálos áldozatok száma még tartani fogja az eddigi szintet – ez a jelenség azt jelzi, hogy túl vagyunk a negyedik hullám tetőzésén, februárra azonban már a következőt várják a szakértők.

Amíg Szegeden és a térségben 153 új fertőzöttet igazoltak tegnap, a kormányzati koronavírus tájékoztató portál szerint összességében

  • 4311 új fertőzöttet igazoltak,
  • 224 többségében idős, krónikus beteg hunyt el,
  • 938 836 fő gyógyult meg a betegségből eddig,
  • 187 208 aktív fertőzött van
  • 7568 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 618-an vannak lélegeztetőgépen. 

Mindeközben folyamatosan zajlik a meghosszabbított Oltási akció harmadik hete. A koronavirus.gov.hu azt írja, az oltási akcióban

már összesen 1 millió 170 ezren vettek fel oltást, közülük 956 ezren a megerősítő harmadikat és 138 ezer eddig oltatlan ember döntött úgy, hogy most veszi fel az első oltását. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján pedig Szegeden továbbra is emelkedett szintű a szennyvízből kimutatható koronavírus koncentráció, azonban némi derűre adhat okot, hogy ez a szint jelenleg stagnál, tehát nem mutat emelkedést.

Kép: nnk.gov.hu
Előző sztori

Kisebb balhéval kezdődött Márki-Zay Péter kiskundorozsmai fóruma

Következő sztori

Új beszállítókat vár a SPAR Hódmezővásárhely körzetéből