Egészség

Felére csökkentek az új koronavírusos megbetegedések, de továbbra is sokan halnak meg

Felére csökkentek az új koronavírusos megbetegedések, de továbbra is sokan halnak meg

2021. december 7., kedd
Felére csökkentek az új koronavírusos megbetegedések, de továbbra is sokan halnak meg

Néhány napja még arról kellett írnunk, hogy nem akar tízezer alá csökkenni az új koronavírusos megbetegedések száma, addigra ez a szám mára több mint a felére csökkent. Ugyanakkor a halálozások arányában nem történt változás: tegnap kétszáznál is többen hunytak el koronavírus-fertőzésben.

Ahogyan azt Rusvai Miklós virológus megjósolta, a héten csökkenésnek indulnak az esetszámok, de a halálos áldozatok száma még tartani fogja az eddigi szintet - ez a jelenség azt jelzi, hogy túl vagyunk a negyedik hullám tetőzésén, februárra azonban már a következőt várják a szakértők.

https://szegedma.hu/2021/12/rusvai-szerint-februarban-kezdodik-az-otodik-hullam

Amíg Szegeden és a térségben 153 új fertőzöttet igazoltak tegnap, a kormányzati koronavírus tájékoztató portál szerint összességében

  • 4311 új fertőzöttet igazoltak,
  • 224 többségében idős, krónikus beteg hunyt el,
  • 938 836 fő gyógyult meg a betegségből eddig,
  • 187 208 aktív fertőzött van
  • 7568 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 618-an vannak lélegeztetőgépen.

Mindeközben folyamatosan zajlik a meghosszabbított Oltási akció harmadik hete. A koronavirus.gov.hu azt írja, az oltási akcióban

már összesen 1 millió 170 ezren vettek fel oltást, közülük 956 ezren a megerősítő harmadikat és 138 ezer eddig oltatlan ember döntött úgy, hogy most veszi fel az első oltását.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján pedig Szegeden továbbra is emelkedett szintű a szennyvízből kimutatható koronavírus koncentráció, azonban némi derűre adhat okot, hogy ez a szint jelenleg stagnál, tehát nem mutat emelkedést.

Kép: nnk.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.