Fehér karácsony lefújva: 15 fokos melegedés jöhet Szentestére

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aki eddig abban reménykedett, hogy hógolyózhat egyet karácsonykor, az most már jobb lesz, ha lebeszéli magát erről. A hét első fele még bőven téliesen hideg lesz, de szentestére éri el hazánkat egy anticiklon.

A hét első felében túlnyomóan napos idő várható kevés csapadékkal, ami a hideg beáramlásával egyre inkább hózáporok formájában fog érkezni. Ez a havazás azonban nem lesz jelentős, nem fogja fehérbe borítani a tájat karácsonyra. Ma délután már elszórtan számíthatunk esőre főleg délen és a Dunántúlon, a szél is élénk marad.

Az első nap a héten még enyhébb lesz, hajnalban az ország északkeleti harmadán és néhol nyugaton fog fagyni, délután 0, +7 fok között alakul a hőmérséklet,

keddtől azonban már országos fagyra számíthatunk: a fagyzugos területeken akár -10 fok is lehet.

Keddre mérséklődik, legyengül a szél és ez szerdán is így marad várhatóan. A napos idő mellett helyenként hózáporok kialakulhatnak, jellemzően keleten, délkeleten. Visszaesnek a maximumok is, délután -2, +3 fok várható. Szerdán száraz, napos idő vár ránk, csütörtökön felhősebb, csapadék nélkül.

Péntektől, szenteste napjától aztán megenyhül a tél: egyre kevesebb helyen lesz fagyos a hajnal, délnyugaton akár 10 fok feletti is lehet a hőmérséklet.

(via Időkép)

Előző sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.12.17.

Következő sztori

Miklerrel és Bodóval is hosszabbított a Pick Szeged