/

Világszinten is egyedülálló arénával gazdagodik Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mihálffy Béla és Bartók Csaba a Fidesz két szegedi országgyűlési képviselő-jelöltje közös sajtótájékoztatót tartott a Pick Aréna előtt, ahol elmondták, a kormány elkötelezett a szegedi sportfejlesztésekkel kapcsolatban és ha jövőre folytathatják a megkezdett munkát, további fejlesztések várhatóak.

Mihálffy beszédében emlékeztetett az elmúlt időszakban állami támogatásból megvalósult szegedi sportfejlesztésekre.

Megemlítette, hogy a 15 milliárd forintból épült Szent Gellért Fórum egy olyan rendezvényközpont, amely huszonegyedik századi körülményeket biztosít a sportolók és a rendezvényen résztvevők számára.
Szintén komoly fejlesztés volt a szegedi vasutas stadion fejlesztése is, ahol egy gyönyörű atlétikai centrum valósult meg, továbbá megújult a birkózó csarnok, mintegy 600 millió forintból – mondta a dorozsmai képviselő, aki kitért a Maty-éri kajak-kenu pálya rekonstrukciójára is, amely során a Szegedi Olimpiai Központ mintegy 4,6 milliárd forintból újult meg.
Hangsúlyozta, hogy a Tiszavirág Sportuszoda építésére az Orbán-kormány több mint 15 milliárd forintot biztosított.

– Ezeknek a gyönyörű létesítményeknek a megvalósulása egy igazi ünnep a szegediek számára. Kijelentem, hogyha tavasszal a Fidesz-KDNP pártszövetség folytathatja a megkezdett munkát és a szegediek jómagamnak és Bartók Csabának bizalmat szavaznak, folytatni fogjuk ezeket a fejlesztéseket

– zárta beszédét a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókörzetben induló Mihállfy.

Fotó: Sándor Judit

Bartók Csaba a Pick Aréna kapcsán elmondta, a sportkomplexum egy igazi világszenzáció, amely a legmodernebb technológiákat hordozza magában, így minden nemzetközi követelménynek megfelel.

A Pick Aréna számokban
Bartók Csaba a sajtótájékoztatón elmondta, a Pick Aréna 8300 néző befogadására alkalmas, 28 ezer négyzetméter alapterületű és 6 emelet magasságú.

A szegedi Fidesz elnöke úgy fogalmazott, ez egy grandiózus beruházás, amely után a Tisza-palota és a Tiszavirág Sportuszoda mellett egy igazi látványossággal gyarapodott a Felső Tisza-part. Büszkék lehetünk arra, hogy egyedülálló módon szállásszolgáltatás, edzőtermek, rehabilitációs, rekreációs terek is üzemelnek a létesítményen belül. Ráadásul a Pick kézilabdaakadémia is új itt valósul meg – tette hozzá.

Bartók hangsúlyozta, hogy a szegedi férfi kézilabda története hatvan évre nyúlik vissza és már évtizedek óta a világ élmezőnyébe tartozik a Pick Szeged, de talán most jutott el arra a szintre, hogy méltó körülmények fogadják a csapatot és az idelátogató vendégeket.

–A szegedi embereket egy kulturált környezet fogadja és emellett rengeteg gyerek fog itt sportolni. Az Aréna nemcsak a Pick Szeged csapatának épült, hanem az összes szegedi lakosnak. Ráadásul ez a világszinten is egyedülálló aréna a januári kézilabda-Eb egyik helyszínélül is szolgál – hívta fel a figyelmet.

A Csongrád-Csanád megyei 1-es választókörzetben induló politikus kiemelte, hogy a Pick Aréna a magyar állam finanszírozásában, a modern városok program keretein belül mintegy 36 milliárd forintból épült.

–Ez a pénz mehetett volna máshova is, de részben nekünk is köszönhetően ezeket a forrásokat Szegeden használták fel – zárta beszédét.

Mint ismeretes, a Pick Arénát csütörtökön 20 óra 45 perckor avatja fel a Pick Szeged a THW Kiel elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzéssel. A találkozóról élő, szöveges tudósítással jelentkezünk.

Előző sztori

Mihálffy Bélának drukkol a Mindenki Szegedért Mozgalom, de Szabó kérése nem talált nyitott fülekre Bartók Csabát illetően!

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Ezúttal elmaradt a bravúr