közvetítés

Az Agóra pályázatáról tárgyalnak ,,plusz egyedik" napirendi pontként

Az Agóra pályázatáról tárgyalnak ,,plusz egyedik" napirendi pontként

2021. december 17., péntek
Az Agóra pályázatáról tárgyalnak ,,plusz egyedik" napirendi pontként

Haág Zalán javaslatára zárt ülés helyett nyílt ülésre hozták a Szent-Györgyi Albert Agóra ügyvezető igazgatói pályázatának tárgyalását. Chovanecz Kata úgy gondolja, hogy Orbán Hedvig ,,kihívójának" pályázata sem a szakmai gyakorlat, sem a szakmai végzettség tekintetében nem mutatja őt alkalmasnak a vezetői pozíció betöltésére.

A jegyző válaszadása szerint a pályázatok megfelelnek a szakmai kritériumoknak. Haág emlékeztet, hogy egy jobboldali többségű közgyűléssel, politika érdek nélkül, konszenzussal választották meg Orbán Hedviget. Később ez baloldali többségű közgyűlésben is megtörtént. Ezért is tűnik derült égből villámcsapásként, hogy Orbán Hedvigtől a városvezetés meg kíván szabadulni.

Orbán kihívója korábban a siklósi Várszínház igazgatója volt. Haág nem vitatja el az ő szakmai képességeit sem, ugyanakkor nemrég integrálták a kulturális intézményeket és nem gondolja, hogy egy ilyen vezető, aki ráadásul nincs túl szoros kapcsolatban Szegeddel, hogy biztonsággal el tudja látni a feladatait egy ekkora intézményben. Ellenben Orbán Hedvig hosszú évekig sikeresen vezette az Agórát, jó viszonyt ápol a szegediekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.