A járványügyi készültséget is meghosszabbította a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány a járvány elleni sikeres védekezés érdekében újabb fél évre, 2022. június 18-ig meghosszabbította a járványügyi készültséget – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A közlemény szerint az intézkedés különösen az egészségügyi intézmények, kórházak összehangolt védekezésnek irányítását segíti.

A járványügyi készültség meghosszabbítására szükség van, hiszen a koronavírus-járvány továbbra is világszerte, Európában és Magyarországon is zajlik, a fertőzöttek száma jelenleg is magas és hazánkban is megjelent az omikron vírusvariáns” – hangsúlyozták.

A kormány és az Operatív Törzs figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges, a járványügyi készültség alatt a védekezés érdekében újabb intézkedéseket hoz.

A veszélyhelyzet alatt a kormány gyorsabban tud dönteni, és gyorsan tud hozni lakosságot védő intézkedéseket – húzták alá.

Az egészségügyi védekezés legfontosabb eszköze immár az oltás.  Az oltás életet ment, segíti a járvány terjedésének megfékezését, valamint az egészségügy tehermentesítését – olvasható a közleményben.

Kiemelték, továbbra is fontos, hogy az oltatlanok mielőbb vegyék fel az oltást, hiszen a legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen. Emellett a korábban oltottakat is kérik a megerősítő harmadik oltás felvételére.

December 15-én megkezdődött az 5-11 éves gyermekek oltása is, a szülők számára folyamatosan rendelkezésre áll a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap – írták.

Mint ismeretes, az Országgyűlés kedden meghosszabbította a koronavírus miatti veszélyhelyzetet.

Előző sztori

Stagnálnak az adatok: 5298 új fertőzött, 144 halott

Következő sztori

Veszélyes feladat lesz elaltatni terepen a kiskunhalasi párducot