Véletlenül kétmillióval több pénzt kapott a banktól, nem volt hajlandó visszaadni

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a neki tévedésből kifizetett pénzösszeggel távozott tavaly egy helyi pénzintézetből. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni

Áprilisi tréfa? Koránt sem!

A férfi egy céges bankszámláról kívánt felvenni valamivel több, mint 22 millió forintot egy szegedi bankfiókban még tavaly, április elsején. A kifizetni kért összeg helyett azonban a banki alkalmazott a pénztárban jóval többet, 24.280.000 Ft-ot adott át neki. A hiba észlelését követően a pénzintézet munkatársa többször is megkereste és felszólította a férfit a többletösszeg visszaadására, azonban ő erre nem volt hajlandó.

A vádlott a pénzintézetnek 2 millió forint kárt okozott, mely az eddigi eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű elkövetőt jogtalan elsajátítás vétségével vádolja, melyet – annak egyéb esete mellett – az követ el, aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza. E bűncselekmény egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség / Kiemelt kép: Pixabay

Előző sztori

Adományozzon hangszert és tegye örömtelivé egy gyermek ünnepét!

Következő sztori

Amit a hajvasalókról tudni érdemes