Balhé

Véletlenül kétmillióval több pénzt kapott a banktól, nem volt hajlandó visszaadni

Véletlenül kétmillióval több pénzt kapott a banktól, nem volt hajlandó visszaadni

2021. november 16., kedd
Véletlenül kétmillióval több pénzt kapott a banktól, nem volt hajlandó visszaadni

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a neki tévedésből kifizetett pénzösszeggel távozott tavaly egy helyi pénzintézetből. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni

Áprilisi tréfa? Koránt sem!

A férfi egy céges bankszámláról kívánt felvenni valamivel több, mint 22 millió forintot egy szegedi bankfiókban még tavaly, április elsején. A kifizetni kért összeg helyett azonban a banki alkalmazott a pénztárban jóval többet, 24.280.000 Ft-ot adott át neki. A hiba észlelését követően a pénzintézet munkatársa többször is megkereste és felszólította a férfit a többletösszeg visszaadására, azonban ő erre nem volt hajlandó.

A vádlott a pénzintézetnek 2 millió forint kárt okozott, mely az eddigi eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű elkövetőt jogtalan elsajátítás vétségével vádolja, melyet – annak egyéb esete mellett – az követ el, aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza. E bűncselekmény egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

via Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség / Kiemelt kép: Pixabay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.