Újabb embercsempészeket kapcsoltak le Röszkénél

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Két szerb férfi csempészett egy koszovóit, letartóztatásukat indítványozta az ügyészség – közölte Dr. Szanka Ferenc a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtószóvivője.  

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított még Szerbiában állapodott meg a koszovói férfival abban, hogy 1500 euro ellenében eljuttatják őt Németországba. Ebből a célból az általuk felváltva vezetett teherautó hálófülkéjében rejtették el utasukat és jelentkeztek belépésre Szerbia területéről Magyarország területére Röszkénél november 20-án, este fél tízkor.

A beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során az átvilágító készülék segítségével a rejtőzködő férfit felfedezték, előállították, míg a gyanúsítottakat őrizetbe vették.

A koszovói férfi a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkezett.

A vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a két férfi egy hónapra történő letartóztatását.

Kiemelt képünk archív!

Előző sztori

Moholy-Nagy László könyvbemutató lesz a Móra Ferenc Múzeumban

Következő sztori

Drasztikusan emelkedik a napi halottak száma