Közlekedés

Továbbra is késésekre kell számítani a szegedi vasútvonalon

Továbbra is késésekre kell számítani a szegedi vasútvonalon

2021. november 19., péntek
Továbbra is késésekre kell számítani a szegedi vasútvonalon

A Mávinform az MTI-vel azt közölte, a korábban meghirdetett közlekedési rend érvényben marad néhány kivétellel.

A késések várhatóan csökkennek pénteken, de 10-20 perccel, esetenként 20-30 perccel hosszabb menetidőkre továbbra is számítani lehet az említett vonalakon.

A biztosítóberendezés meghibásodásának okát ismertetve azt írták: kedd este eltört az állomásépületben lévő biztosítóberendezés elektronikus alkatrészeit és berendezéseit tartalmazó helyiség feletti födémben futó fűtéscső, és a kifolyt víz elárasztotta a kábelkötegeket, ezáltal zárlatokat okozott.

A vizesedés miatt meg kellett szüntetni a berendezés áramellátását is, így az működésképtelen lett.

Az állomási jelzőket és a váltókat nem lehetett kezelni, állítani, továbbá a vasúti pályába épített érzékelőktől a járművek fedélzeti biztonsági berendezése felé a jelfeladás sem működött.

A vasúttársaság emiatt fokozott óvintézkedéseket vezetett be a vonatforgalom - korlátozások és késések melletti - fenntartásáért és az utasok biztonságáért.

A társaság szakemberei azonnal megkezdték a helyiség kiszárítását, amelyre szükség volt ahhoz, hogy a biztosítóberendezés áramellátását, a károsodás felmérését és a meghibásodott, tönkrement alkatrészek, kábelek cseréjét, javítását elvégezzék.

Jelenleg átmeneti megoldáson dolgoznak - tudatták, hozzátéve: a jövő hét elején a jelenlegi késések csökkennek majd.

Alaposan rájár a rúd a vasútra mostanság, mint ismeretes, szerdán megírtuk, hogy Városföld állomáson egy szakaszon leszakadt a felsővezeték, emiatt nem jártak a vonatok Kecskemét és Kiskunfélegyháza között. A két város között pótlóbuszok vitték az utasokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.