Továbbra is késésekre kell számítani a szegedi vasútvonalon

Még pénteken is dolgoznak a szakemberek a biztosítóberendezés javításán a Kőbánya-Teher állomáson, ezért továbbra is késésekre kell számítani szegedi vonalakon – közölte a Mávinform.

A Mávinform az MTI-vel azt közölte, a korábban meghirdetett közlekedési rend érvényben marad néhány kivétellel.

A késések várhatóan csökkennek pénteken, de 10-20 perccel, esetenként 20-30 perccel hosszabb menetidőkre továbbra is számítani lehet az említett vonalakon.

A biztosítóberendezés meghibásodásának okát ismertetve azt írták: kedd este eltört az állomásépületben lévő biztosítóberendezés elektronikus alkatrészeit és berendezéseit tartalmazó helyiség feletti födémben futó fűtéscső, és a kifolyt víz elárasztotta a kábelkötegeket, ezáltal zárlatokat okozott.

A vizesedés miatt meg kellett szüntetni a berendezés áramellátását is, így az működésképtelen lett.

Az állomási jelzőket és a váltókat nem lehetett kezelni, állítani, továbbá a vasúti pályába épített érzékelőktől a járművek fedélzeti biztonsági berendezése felé a jelfeladás sem működött.

A vasúttársaság emiatt fokozott óvintézkedéseket vezetett be a vonatforgalom – korlátozások és késések melletti – fenntartásáért és az utasok biztonságáért.

A társaság szakemberei azonnal megkezdték a helyiség kiszárítását, amelyre szükség volt ahhoz, hogy a biztosítóberendezés áramellátását, a károsodás felmérését és a meghibásodott, tönkrement alkatrészek, kábelek cseréjét, javítását elvégezzék.

Jelenleg átmeneti megoldáson dolgoznak – tudatták, hozzátéve: a jövő hét elején a jelenlegi késések csökkennek majd.

Alaposan rájár a rúd a vasútra mostanság, mint ismeretes, szerdán megírtuk, hogy Városföld állomáson egy szakaszon leszakadt a felsővezeték, emiatt nem jártak a vonatok Kecskemét és Kiskunfélegyháza között. A két város között pótlóbuszok vitték az utasokat.

Előző sztori

ABS, balesetek millióit előzte már meg

Következő sztori

Kiderült, mennyit költenek a magyarok karácsonykor