Tombol a vírus Szegeden: rekordmennyiségű új fertőzöttet azonosítottak a környéken

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Épp csak tegnap írtuk meg, micsoda negatív rekordra kellett ébrednünk ami a járványadatokat illeti. Akkor még azt hittük, hogy egy kis időre fel tudunk lélegezni a sokkhatás alól, de tévednünk kellett: mára Szegeden rekordmennyiségű új koronavírusos megbetegedést regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Hiába zajlik az oltási akcióhét, úgy tűnik, még várni kell a hatására: egyre jobban elszabadulni látszik a víurs Magyarországon, így Szegeden és a környékén is. Olyannyira, hogy tegnap rekordmennyiségű, 612 új fertőzöttet regisztráltak a térségben. Országszerte persze még sokkolóbbak a számok, a kormányzati koronavírus tájékoztató portál szerint

tegnap 12 165 új megbetegedést igazoltak, és elhunyt 185 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, már 857 451-en gyűrték le a vírust, az aktív fertőzöttek száma pedig 165 862 főre emelkedett. Jelenleg 6858 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 680-an vannak lélegeztetőgépen.

A három nap alatt eddig egyébként már 388 ezer oltás történt, közülük 319 ezren már a harmadik megerősítő oltást vették fel és közel 48 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását.

Előző sztori

Férfibe szeret bele a Mikulás a norvég posta karácsonyi reklámjában

Következő sztori

Fának ütközött menekülés közben a pancser embercsempész