Összefognak Szeged Csillagai, a PICK Szeged és a kortárs balett

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Forrás: PICK Szeged Kézilabdacsapat

Hosszútávú megállapodást kötött egymással a PICK Szeged Kézilabdacsapat és a Szegedi Kortárs Balett. A kézilabdacsapat közleménye szerint a két társulás mostantól egy nagy közösséget alkot.

Az együttműködés fókuszában a mozgás és az egészséges életmód áll, de azon kívül is számos egyéb tényező köti össze a kézilabdázókat és a kortárs balettet. Az együttműködés első lépéseként máris csatlakoztak a Köjkök a gyermekotthonban egyesület támogatóihoz, így a táncelőadásokat és a sportmérkőzéseket is közelebbről megismerhetik gyerekek.

A közösség továbbá kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi szűrések fontosságára. Ennek keretében csatlakoztak a NOÉ Egészségközpont kampányához is. A kampánnyal a méhnyakrákot és a középgarat rákot okozó HPV-fertőzések szűrésének fontosságára hívták fel a figyelmet. A korai fertőzés kiszűrésével ugyanis megakadályozható, hogy a betegség végzetes kimenetelű legyen.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Intézmény által kezdeményezett KÉK-FEHÉR CSOKIGYŰJTÉS akcióban is részt vesznek a Szegedi Csillagok: november 5. és december 5. között a PICK Szeged meccsein és a Szegedi Kortárs Balett Diótörő előadásain várják a csokifelajánlásokat, melyeket állami gondozott gyerekeknek továbbítanak majd.

Előző sztori

CSALÁDOSOK: így lehet százezrekhez jutni, csak ezt kell kitölteni

Következő sztori

Pályaválasztási kiállítás az Agórában