Szórakozás

Kicsi a férfiassága a Szeged környékieknek - állítja egy neten terjedő pénisztérkép!

Kicsi a férfiassága a Szeged környékieknek - állítja egy neten terjedő pénisztérkép!

2021. november 23., kedd
Kicsi a férfiassága a Szeged környékieknek - állítja egy neten terjedő pénisztérkép!

A közösségi médiában néhány hete elterjedt egy infografika, amely Magyarország pénisztérképeként aposztrofálja magát. A felmérés szerint Csongrád-Csanád megye eredményei eléggé lelombozóak, de nem kell pánikolni: több mint valószínű, hogy kacsa az egész.

Magyarország első pénisztérképe alapján az egyszeri Szeged környéki férfi nagyon csalódottnak érezheti magát. Az infografika szerint ugyanis Csongrád-Csanád megyében 13,97 cm az átlagos péniszhossz. A kép forrása szerint a 2021-ben megrendezett XXVIII. Országos Andrológiai Kongresszuson közölték az 5719 db minta alapján elkészített eredményt.

Mielőtt azonban vonalzóhoz nyúlnánk, megnyugtatunk (vagy épp el kell keserítsünk) mindenkit: a kép nagy valószínűséggel kamu.

Utánajárva ugyanis a kép forrásának, semmilyen a kutatással foglalkozó cikket nem találtunk. Ráadásul beszédes, hogy a keresési találok legtetején egy, az r/Hungary elenvezésű Reddit-oldal posztja jelenik meg releváns találatként, mindenféle magyarázat és kontextus nélkül:

A másik, ennél sokkal árulkodóbb jel, hogy a Magyar Andrológiai Társaság 28. kongresszusát jelölik meg a képen forrásként. Ugyanakkor az említett társaság idén decemberben még csak a 14. kongresszust tartotta volna meg, ám ezt a járványügyi rendelkezések miatt el kellett halasztania. Az már csak hab a tortán, hogy legutóbbi konferenciájuknak is ,,Magyar Andrológiai Társaság XIII. Kongresszusa" volt az elnevezése, nem pedig ,,Országos Andrológiai Kongresszus".

Ráadásul az sem derül ki, hogy maga a felmérés kérdőíves kitöltés alapján történt-e (aminek az esetében több mint valószínű, hogy a megkérdezettek nagyrésze "füllent"), vagy valóban előkerült a vonalzó. És akármelyik módszerről is lenne szó, az már végképp összeférhetetlen azzal, hogy nincs adat Tolna megyéből.

Férfiasan szólva tehát: rá se rántsunk a statisztikára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.