Káosz a Belvárosi hídnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyik népszerű szegedi Facebook-csoportban jelent meg tegnap egy bejegyzés, miszerint a Deák Ferenc utcából sorra kanyarodnak az autók balra, fel a hídra a kihelyezett tábla tiltásának ellenére. Megnéztük, hogy mi a helyzet a belváros ezen szakaszán közlekedés szempontjából, és rábukkantunk egy elég nagy következetlenségre.

Kép: Facebook

A fenti képen jól látható, hogy tegnap sem az útburkolati jel, sem pedig a jelzőtábla nem tette lehetővé, hogy a Deák Ferenc utcából balra lehessen kanyarodni a Belvárosi híd irányába – aminek ellenére számtalan autós tett így. Ma délelőttre azonban valami megváltozott…

A balra kanyarodást tiltó jelzőtáblát elfordították, így azt az sem tudná betartani, akinek ez a szándéka. A felfestés az útszakaszon továbbra is csak egyenesen, a Victor Hugo utca felé, illetve jobbra, a Széchenyi tér irányába küldi az autósokat.

Kép: SzegedMa
Kép: SzegedMa

Az is könnyen megeshet, hogy egy türelmét vesztő autós öntörvényűen módosította így a közlekedési rendet. Mindenesetre a környék felújításáról tájékoztató weboldalon a legfrissebb hírek nem számolnak be arról, hogy itt forgalmi változás történne, vagy történt volna, így az továbbra sem világos, hogy mi is a megfelelő közlekedési rend a Deák Ferenc utcában.

Hogy tisztázzuk a dolgot, felkerestük a közterület-fenntartást a kialakult káosszal kapcsolatban. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket!

Előző sztori

Ittasan gyújtogatott egy román férfi

Következő sztori

Egy felmérés szerint egyre többen kezdenek bele lakásfelújításba