Gazdaság

Felnőttképzéseket támogat a kormány

Felnőttképzéseket támogat a kormány

2021. november 16., kedd
Felnőttképzéseket támogat a kormány

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden Szegeden bejelentette: a vállalkozások versenyképességét növelő, az elmúlt évtizedben teremtett egymillió új munkahelyet megőrző felnőttképzéseket támogat a kormány.

A soron következő uniós költségvetési időszak első munkaerőpiaci programjának szegedi nyitórendezvényén szólalt fel az államtitkár. Kifejtette, hogy a kormány a felnőttképzés átalakításával lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak arra, hogy rugalmasan tudjanak reagálni a technológiai változásokra és meg tudják tanítani a munkavállalóknak az ehhez szükséges ismereteket. A politikus szerint a technológia olyan robbanásszerűen fejlődik, hogy önmagában az ezzel való lépéstartás is kihívást jelent.

A kormány célja a felnőttképzések átalakításával többek között a képzési eredmények mérhetővé tétele és a a munkaerőpiaci kereslethez igazodó, kimenet vezérelt rendszer.

Mint mondta, 70 milliárd forint áll rendelkezésre a vállalati képzések támogatására, amelyből az első körben 15 milliárd forint pályázható. Egy munkavállaló számára egy évben félmillió forint a támogatást vehet igénybe a cég a képzésre, illetve a kieső munkabér pótlására. A támogatás intenzitása a pályázó vállalat méretétől függ: mikro- és kisvállalkozásnál 70, középvállalkozásnál 60, nagyvállalatoknál 50 százalék. A mikro-, kis és középvállalkozások esetében a támogatási plafon 50, a nagyvállalatoknál 100 millió forint - ismertette a részleteket.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.