Újra járható az Oskola utca, ezekre figyeljen, ha arra jár!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vártnál korábban készült el az új burkolat az Oskola utcán, így az ismét teljes valójában megnyílt az autós- és a kerékpáros forgalom előtt, a mostani forgalmi rend már a végleges, ugyanakkor még ezt finomhangolások követhetik a következő hetekben.

Új közlekedési renddel és jelzőlámparendszerrel működik az újraburkolt Oskola utca, melyen alapvető, a kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végeztek el. A környéki útburkolati és egyéb felújításai ezzel nem fejeződtek be teljesen, de az elmúlt hetek, hónapok közlekedési káoszai némileg mérsékeltebbé válhatnak. A Szeged Pólus részletes tájékoztatása alapján összeszedtük, hol tartanak a munkálatok és mire kell figyelni a következő napokban.

Mi készült el, mi járható?

  • Az Oskola utcai úttest a Stefánia és a Híd utca között. A járdák burkolatépítése és a kapcsolódó munkák folytatódnak, a projekttel érintett terület teljes felújítása a terveknek megfelelően jövő nyárra készül el. Az ideiglenes gyalogosközlekedés burkolatlapokkal biztosított.
  • A Belvárosi hídfő csomópontja is kész az új jelzőlámparendszerrel. Ezek működését a következő hetekben a tapasztalatok szerint finomhangolják majd.
  • A Híd utca is elkészült,
  • ahogy a Stefánia is a hídfőtől a Vár utcáig. A Vár utcai gyalogos és biciklis átvezetés egyelőre a régiben marad. A színházi körforgalmon és a Stefánia többi részén továbbra is folynak a munkák.
  • A Dóm tértől az Oskola utcán át egészen a Vár utcáig bezárólag a Stefánián az út két oldalán, már egymástól elválasztva haladhatnak sávjukon a kerékpárosok.
  • A Színház felől az Oskola utca felé a bicikliseknek Vár utcai régi átvezetésnél kell áttérniük a menetirány szerinti jobb oldalra.
  • A Vár utcából irányhelyessé válik a kerékpáros közlekedés, számukra megszűnnek a terelőutak.
  • Az Oskola felől közvetlenül jobbra kanyarodva juthatnak fel a Hídra az autósok.
  • A Belvárosi hídra egyelőre ideiglenesen a Deák Ferenc utcából balra továbbra is fel lehet hajtani. Ez várhatóan december közepéig marad így, akkora lesznek készen ugyanis a Színházi körforgalom körüli munkálatok. Emellett a végleges forgalmi rend szerint a Stefániáról is balra lehet kanyarodni a hídra.

Külön figyelmet érdemel mostantól a A Híd utca Kelemen utca kereszteződése is: a nagyposta elől balra a hídra kanyarodó kerékpárosok zöldre elindulhatnak. De pirosnál a sárga felfestésnél megállva kell elsőbbséget adniuk a villamosoknak.

(via Szeged Pólus)

Előző sztori

Életműdíjat kap Szabó István filmrendező az Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon

Következő sztori

Az Év Covid orvosa is a harmadik oltásra buzdít