Gazdaság

Csökkenhet az üzemanyag ára a hét közepén

Csökkenhet az üzemanyag ára a hét közepén

2021. november 8., hétfő
Csökkenhet az üzemanyag ára a hét közepén

A Holtankoljak.hu előrejelzései szerint halvány reménysugara van az üzemanyagár csökkenésének. Ugyanakkor valószínűbb, hogy az árak inkább stagnálni fognak.

Az oldal azzal indokolja az árcsökkenést, hogy a Bernt olaj hordónkénti ára 80 dollárra, azaz mintegy 25 ezer forintra csökkent le. Ennek legfőbb oka a csütörtöki OPEC ülés volt.

Sajnos az olajkitermelő országok álláspontjában végül nem történt változás, a csökkentett mennyiségekkel emelik a kitermelés mértékét - írja az oldal.

Emiatt az árak végül vasárnapig tovább emelkedtek, egészen 82 dollárig. A forint árfolyama pedig állandósult a dollárral szemben 310 forint körül.

Mindezeket együttvéve a héten néhány forintot csökkenhetnek az üzemanyag-árak, bár az sem kizárt, hogy stagnálnak. Ez pedig ellentmond azoknak a prognózisoknak, miszerint

jövőre akár 120 dollár is lehet az olaj hordónkénti ára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.