Centenáriumi emlékérméket bocsátott ki a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Nemzeti Bank

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megállapodást kötött az MNB és a Szegedi Tudományegyetem az oktatási intézmény centenáriumi évének alkalmából. A megállapodás része egy limitált kiadása emlékérem is, ami az egyetemet és annak Nobel-díjas kutatóját ábrázolja.

3 éves stratégiai megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Bank és a Szegedi Tudományegyetem. Az erről szóló szerződést ünnepélyes keretek között írta alá az SZTE kancellára, Fendler Judit, Rovó László rektor, valamint Dr. Kandrács Csaba, az MNB alelnöke. A sajtótájékoztatón megjelent Prof. Dr. Lázár György, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karának egyik tanszékvezetője, valamint Kovács Péter, a Gazdaságtudományi Kar dékánja is.

A megállapodás értelmében az MNB 10 ezer forint névértékű ezüst, valamint 2 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki ünnepélyes keretek között, mintegy 5000 példányban. Kandrács Csaba a sajtótájékoztatón azt mondta: az emlékérmék forgalom lévő fizetőeszköznek minősülnek, ugyanakkor értékük az idővel nemesedik.

Az emlékérmék előlapján az egyetem Rektori Hivatal homlokzati ábrázolása látható, előterében a Dugonics téri szökőkúttal. A szélén, félkörben a ,,100 ÉVES A SZEGEDI FELSŐOKTATÁS” felirat utal a kibocsátás apropójára, alul pedig a szökőkút kávájának ívében a ,,Magyarország” felirat.

A hátlapon a fiatal Szent-Györgyi Albert arcképe látható, valamint az ő kézjegye. Az érem Kereszthury Gábor iparművész alkotása.

Forrás: Magyar Pénzverő Zrt.

Az emlékérmékkel együttesen egy 3 évre szóló stratégiai megállapodást is kötött egymással a két intézmény. Ennek célja a pénzügyi kultúra erősítése, terjesztése, a pénzügyi tudatosság, illetve a versenyképesség fejlesztése. A kollaboráció kiindulópontja az MNB versenyképességfejlesztési, társadalmi felelősségvállalási és közgondolkodási programja.

Előző sztori

Változik az Új zsinagóga nyitvatartása

Következő sztori

Még mindig tud újat mutatni a Sisi kiállítás